Gravid: Hur Ofta Väger Jag Mig?

Vikt. Denna tabu tycker många när man är gravid. Jag förstår inte detta riktigt. Det är väl något som är högst aktuellt och relevant och en stor del av graviditeten, så varför ska det vara så “fel” att prata och tycka om?!

För mig är det en jätteviktig del och det är viktigt för mig att inte lägga på mig en massa onödiga kilon. Ett mer “relevant” och faktabaserat inlägg om detta kommer inom kort från min gravid-PT. Men över till mig. Jag äter inte för 2, jag försöker hålla mig så ordentlig med maten som möjligt och träna så mycket jag orkar. Vågen då, ja, jag väger mig praktiskt taget varje dag, varför? Jo, för att hålla schack på mig själv, sen kan vikten pendla ungefär 1kg upp och ner från dag till dag. Men ser jag en uppgång så ser jag över de senaste dagarna, gjorde jag nåt “fel”? Vad beror det på?

Jag har redan gått upp mer än jag vill just nu, ligger nu i vecka 28 på +7-7,5kg. Gick dock upp p.g.a. at jag lät mig göra det runt vecka 20-22/23. Min kost innehöll alldeles för mycket kolhydrater främst i form av bröd och detta genom hela dagen. Gick under dessa 3 veckor upp hela 4-5kg. Inte alls glad på mig själv där, men var inte så mycket mer att göra efter det.

Nu har jag tränat med Dan i 6 veckor och hållit min vikt sedan dess, trots att magen blivit mycket större och att jag tagit på mig en hel del vatten och tyvärr lite extra runt höftpartiet, men vågen säger ändå bara +0,5kg/1kg. Så lite disciplin och en bra mathållning så behöver man inte öka så mycket. Mitt mål är ju att ligga under 10kg, men det blir nog tyvärr svårt, men jag försöker.

Måste dock tillägga att jag absolut inte gårpånågon diet eller svälter mig. Försöker dock äta kalorisnålt och främst inte småäta. Sen är jag LÅNGT ifrån ett hälsofreak. Både chips, godis, glass och t.o.m. en fralla lite då och då går ner. 13241615_10154903180699129_558463001_o

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.