Somna Själv, eller Tvinga Babyn Att Sova?

Hur ställer ni er i frågan? I många grupper och så ser man att folk skriver “jag lägger mitt barn 19.30” o.dyl. Jag är inte mycket för att “tvinga”, jag själv har aldrig varit tvungen att sova en viss tid, visst har jag blivit tillsagd att det är sent och gå och lägg dig, men det har aldrig varit ett måste så långt bak jag kan minnas. Och jag har lite samma filosofi med Elle. Är hon inte trött och vill sova så måste hon inte. 8 av 10 gånger somnar hon mellan 20-21, men ibland är hon uppe till efter 22 eller så sover hon bara en kortis och vaknar runt 21 och är uppe typ 2h.

Försöker vi få henne att sova så blir hon vansinnig så jag förstår inte riktigt vitsen, speciellt då jag inte tycker att det är svårt  “att ha henne uppe”. Jag menar det stör inte oss att hon sitter med oss och leker eller är på golvet och leker. Ja, man får titta lite på henne, men annars är det ju inte speciellt kämpigt. Vad tycker ni?

Ser vi att hon blir skrikig och trött så tar jag självklart henne för att natta, men annars så tycker jag att det är ganska mysig när hon somnar själv.

Idag vaknade hon t.ex redan en bit innan 6.30 *zzZzZZz* och hon började bli trött vid 8.30, men blev helt vansinnig när jag försökte få henne att sova, så jag lät henne leka i sängen pch så somnade hon själv efter typ 15min.

Share

2 reaktion på “Somna Själv, eller Tvinga Babyn Att Sova?

 1. ida

  Jag har aldrig haft några läggtider. Någonsin. Min mamma lät mig lägga mig när jag ville. Inte förrän jag var vuxen fick jag höra talas om läggtider för barn och alla trodde jag ljög och var tvungna att dubbelkolla med min mamma. 🙂
  Jag fick veta att läggtiderna finns till för att föräldrarna ska ha tid för bara varandra på kvällarna. Alltså odla förhållandet.
  Jag bodde med min mamma och min bror. Min pappa bodde på nästa kvarter.

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   jo det kan jagväl hålla med om, men kan man inte “odla förhållandet” även om barnet inte sover? Jag vet inte, har liksom inte riktigt förstått det där 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.