Gravidveckor 3 till 13

Här kommer en veckoöversikt på de veckor som jag har skrivit sedan jag började känna av min graviditet. De rödmarkerade veckorna är innan jag visste att jag var gravid, men som jag i efterhand ändå käne av lite olika symptom.

vecka 3 – Mina bröst var mer ömma en vanligt, eller de gjorde ont. Något som var ett av de första tecknen på att jag var gravid med Elle, men detta var iaf inte tillräckligt mycket för att jag skulle tänka graviditet än.

vecka 4 – Brösten ömmar, dock inte “konstigt mycket” än, men jag känner mig väldigt trött på eftermiddagarna/kvällarna. Lite illamående börjar komma, men jag tror att det är en lätt matförgiftning.

vecka 5 – Tröttheten är katastrofal och jag kräks konstant. Vi pratar alltså inte om ett morgonillamående, utan 5-10 gånger per dag, mitt i natten etc. Jag tror det är en matförgiftning och en bakterie i tarmen. Därtill har jag nästintill dagligen en halsbränna från helvetet.

vecka 6 – Brösten börjar nu göra sjuhelvetes ont, och jag börjar misstänka att “allt inte står rätt till”, jag skriker typ när Elle stödjer sig på mig på brösten. Kräkningarna forstätter och jag spenderar stor tid i sängen då jag helt enkelt inte orkar något annat då jag konstant kräks och står på knä framför toalettstolen och hulkar trots att magsäcken är heltom. Halsbränna från helvetet.

vecka 7 – Jag köper hem graviditetstest, och redan medan jag kissar på stickan så visas 2 linjer direkt. F*ck tänker jag…trots att jag varit slarvig med mina mini-piller så ville jag inte bli gravid än… Jag köper hem ett graviditesttest som även visar veckor. Jag mår lika skit som innan, kräks fortfarande lika mycket och är supertrött. Jag är ÖVERKÄNSLIG för lukter, vilket bara får mig att vilja kräkas ännu mer. Verkligen noll apetit och ingen dricka smakar gott. Lök är det värsta jag vet. Och så den välkända halsbrännan.

vecka 8-9 – Forsätter som veckan innan.

vecka 10 – Tröttheten avtar lite, så jag känner mig lite piggar, men annars fortsätter det med ännu en helvetesvecka i början, men mot slutet av veckan så börjar heldagsillamåendet och kräkningarna avta något och så även halsbrännan.

vecka 11 – Jag mår betydligt bättre, tröttheten är borta. Brösten värker fortfarande en massa. Illamåendet har övergått till att mest visa sig på morgonen, och det är även då jag kräks lite, dock inte i matförgiftnings”hastighet” längre. Mitt i denna veckan är jag iväg på tidigt ultraljud för att få reda på hur långt gången jag är. Jag får ett preliminärt BF datum på 19:e Mars 2019, något som då kommer ändras då jag även denna gång ska ha ett planerat kejsarsnitt.

vecka 12 – Jag mår ganska bra nu, illamåendet kommer lite när som under dagen, främst på morgonen, men jag kräks inte längre. Däremot kan jag känna ,ig svag vid ansträngning. Apetiten är fortfarande borta och inget smakar gott direkt. Däremot äter jag gärna surt, som polsk saltgurka, nyplcokade syrliga svenska äpplen, apelsiner etc. Däremot så dyker min välkända från förra graviditeten migrän upp. Jag är sängliggandes 2 dagar denna veckan. Här har jag även min inskrivning hos Barnmorska där vi även kör ett cellprov – mer om detta kommer i ett seperat inlägg.

vecka 13 – Extrem trötthet, daglig huvudvärk, och början till migrän som dunkar bakom ena ögat. Väldigt känslig för alla snabba väderombyten som sker. Jag hatar all matlukt, förutom grillat och blir illamående.

Share

2 reaktion på “Gravidveckor 3 till 13

  1. Pingback: 2:a Trimestern v. 14-27 | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

  2. Pingback: Graviditet 2: Vecka 28-32 | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.