Blir Det Ett Kejsarsnitt Även Denna Gången?

Elle föddes med planerat kejsarsnitt 2016. Av humanitära skäl som det så fint heter, dvs typ av någon form av rädsla eller psykologisk orsak och inte p.g.a. någon sjukdom eller liknande.

Jag skrev många inlägg om detta när jag var gravid med henne, lättast kan ni läsa de via fliken graviditet här i bloggen. Mitt KS gick fantastiskt, både under och efter, men jag lovade läkaren som beviljade det att tänka gällande en vaginal förlossning inför framtiden.

Det som har hänt i den svenska förlossningsvården de senaste 3 åren har gjort att jag istället för att se mer positivt på ett vaginal förlossning är ännu mer långt ifrån den. I korta ordalag så känns det som om kompetensen på sjukhusen minskat, resurserna inte är tillräckliga och läkarna inte varken vill lyssna på patienterna är vidta andra åtgärder om vaginal förlossning är bestämd. Vilket tyvärr resulterar i både dödsfall hos bebisar och mammor som vi kan läsa om praktiskt taget varje vecka i tidningarna.

Därtill kommer allt man hör av bekanta och influencers. “Vattnet har gått, så vi är på väg in” – i telefon svarar de på BB, “vänta lite, jag ska se om det finns plats” – “mitt förra barn kom inom 4h från när vattnet gick sist, vi kommer nu!” – “nej, vänta lite sa jag, har vi inte plats får du vänta hemma lite till.”

Enligt mig är det helt oacceptabelt beetende från sjukvården. Som bara p.g.a. kan jag personligen inte förstå att man som blivande mamma vill och vågar utsätta sig för en vaginal förlossning. Behöver ju ibte tillägga hur barbariskt och hemskt jag tycker det är väl på plats, vägrar ge en epidural, när det väl är “dags” ja då finns det ingen läkare ledig etc.

Men iaf, så NEJ aldrig en vaginal förlossning här. Kejsarsnitt all the way 💜

Att få igenom det är en annan femma, ni har en massa tips från mig i tidigare inlägg från förra graviditeten, men jag kommer självklart uppdatera er mer gällande graviditet nummer 2 hör i bloggen om hur allt går till, tankar, tips, knep etc.

Får fortfarande trots att Elle nästan är 3.5år fortfarande mail, PM eller DM på Instagram från er gällande frågor om allt möjligt som hör till 💕

Xoxo

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.