Peanut Butter Cake m. Philadelphia

Finns det någon som inte älskar jordnötssmör? Eller är det kanske bara jag som är väldigt amerikaniserad… Och smooth ska det vara, då äter jag det med sked 😛 Guilty pleasure.

Crunchy tycker jag dock funkar alldeles ypperligt till kakbak. Denna peanut butter cake med philadelphia-ost som frosting, är sååå god och enkel att göra. Och ett litet personligt tips från mig är att jag tycker den är bättre efter en dag än när den är nybakad.

Kaka:
75 g smör
1dl mjölk
5msk jordnötssmör
2 ägg
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
Topping: 
200g philadelphiaost (eller Kesella)
4msk jordnötssmör
3msk florsocker
valfritt: 1/2 dl finhackade saltade rostade jordnötter
Gör så här:
Smält smöret på låg värme på spisen. Blanda sedan i mjölken och jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda försiktigt i mjölkblandningen. Sikta därefter i resterande ingredienser och blanda om. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1,2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler. Låt den svalna.
Vispa samman philadelphiaosten med jordnötssmöret till en jämn massa. Tillsätt därefter florsockret och vispa någon minut till. Bred toppingen över kakan. (Strö slutligen över de finhackade jordnötterna.)
xoxo,
Vicky
Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.