Vad är Spirulina & Chlorella?

Oj, vilken hälso-blogg det blev helt plötsligt...hehe... Hur ofta hör ni inte orden spirulina och chlorella den senaste tiden? Jag hör de överallt, och det enda som jag egentligen vetat om det är att det är nyttigt, troligtvis något pulver, och att det är bra för rensning av kroppen samt viktnedgång. Dyrt är det också… som allt annat som är nyttigt.Tänkte dock att jag skulle berätta lite för er vad dessa båda alger är för något, och skillnaderna. I min detox använder jag båda två, men det funkar även att bara använda en av de.IMG_1366

  • Chlorella är ett utmärkt sätt att avgifta kroppen från kvicksilver och andra tungmetaller, just på grund av sin cellvägg (som spirulina saknar). Chlorella binder till sig gifter som finns i kroppen och för med sig dessa ut, med andra ord så har den en detox effekt på kroppen.
  • Spirulina är lättare för matsmältningssystemet. Spirulina är faktiskt lättare för magen att smälta än de flesta andra alger, inklusive chlorella.

Spirulina och chlorella är så kallade superfoods och båda är bland de rikaste näringskällor som hittats på planeten. Vardera uppvisar otroliga hälsofördelar.

Spirulina en högre andel av protein och järn samt alla åtta essentiella aminosyrorna. Spirulina innehåller kalium, zink, kalcium, vitamin B1 och B2, B3, B6 och B-12. I Spirulina finns även vitamin C, D, och E. Spirulina har också en högre andel av betakaroten och den högsta nivån av gamma-linolensyra (omega-6) som främjar för de naturliga funktionerna  för organ och system i kroppen. Spirulina är även rik på omega-3 samt verkar anti-inflammatoriskt och är bra för kolesterolet.

Chlorella är också rikt på protein, upp till 60 % och alla är aminosyror – men det som gör chlorella riktigt speciell är dess höga halt av klorofyll! Klorofyll är det som ger chlorella dess mörkgröna färg och sägs rena blodet, öka syreupptagningen i cellerna samt ta bort dålig andedräkt. Den ger även en balans till pH-värdet i kroppen. Chlorella innehåller antioxidanter som stärker immunförsvaret, samt andra bra näringsämnen som vitaminer och mineraler och fettsyror.

Dessa två alger kan ni alltså sätta i alla era juicer eller smoothies för bästa effekt.IMG_20150128_175414 IMG_20150128_175420

Jag gjorde ju en liten “rolig” miss. Läste på paketet att man skulle äta 2-3 msk om dagen, så i min smoothie häromdagen smällde jag i 1msk av varje…resultatet ser ni HÄR

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.