Rökförbud på Uteserveringar & Busshållsplatser

Halleluja! Ni som känner mig vet hur pass mycket jag hatar rökning. Jag tycker det är sjukt äckligt, men främst så hatar jag när folk röker runt om kring mig. Inte kanske främst för att jag tänker på den passiva rökningen jag utsätts för, utan främst för att jag tycker det stinker så illa och jag blir lätt illamående och äcklad av stanken.

Nu har ett förslag skickats på remiss att rökförbud ska införas på uteserveringar, busshållsplatser, allmänna caféer, tågperronger, idrottsplatser och lekplatser. Jag tycker det är en helt enastående idé som jag t.o.m. personligen hade velat utvidga lite till.

Något som stör mig mest med rökare är när man är inne på någon allmän plats, köpcentrum etc och kommer ut i ett rökhav där där inte går att andas. Rökarna som alltså bara ställer sig precis utanför ingångarna där det alltid finns “askkoppar”. Detta borde köpcentrum och andra ställen ändra på. D.v.s. att ett förbud borde införas mot att röka direkt utanför ingångar. Ställ “askkopparna” minst 10-20 meter bort så att vi rökfria slipper den skadliga och illaluktande röken direkt när de kommer ut från affärer och dylikt.

#Blogg100

xoxo,

Vicky

Share

4 reaktion på “Rökförbud på Uteserveringar & Busshållsplatser

 1. Jeppson

  Tycker alla dessa förbud som dyker upp bara är löjligt, busshållplatser hallå eller vem ska se till att de skulle följas egentligen? Uteserveringar kan ja förstå faktiskt men det börjar bli grymt löjligt.

  Folk borde istället lära sig att bara prata med sina medmänniskor, det skulle nog kunna lösa massor av dessa problemen med passiv rökning, men folk är tyvärr rädda för att stöta sig med andra så då tvingas regeringen kliva in och leka förälder åt ett helt samhälle.

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   jo, fast man tycker att “inne” i en busshållsplats samt som sagt precis utanför ingångar borde det bli förbud. Folk tycker inte om att säga till, och sen beror det på vem det är som röker, vissa kan ju ta illa upp och folk är tyvärr rädda för konfrontationer.

   Samtidigt tycker jag att vem är jag att säga till någon att de inte får röka “här” om det sk är tillåtet? förstår du hur jag menar?

   Svara
 2. joanna

  Jag är rökare själv men jag håller med dig, det borde inte finnas askfat precis utanför dörrarna vid köpcentrum och dylikt. Jag själv tycker att det är väldigt respektlöst att röka precis utanför dörren och folk som röker på lekplatser kan jag inte förstå för fem öre… röker jag gör jag allt för att andra inte ska bli mina passiva rökare ställer mig borta från saker och går man och får möte med någon går jag så det är minst cirka 2 meter bort.
  Jag hoppas också på att det ska bli förbjudet på fler ställen !

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.