Gör ditt liv LÄTTARE med Bakpulver

Believe it or not, men Bakpulver kan användas till så sjukt mycket saker. Blev själv väldigt förvånad över vissa.

1. Kliande insektsbett är kanske det mest irriterande som finns. Men blanda ihop en pasta av bakpulver och vatten och applicera på huden. Låt verka och skölj med kallt vatten. Tada! Inget mera kliande.

2. Trötta fötter efter en långpromenad eller shoppingtur på stan? Blanda 3-4 teskedar bakpulver per liter vatten och njut av ett riktigt avkopplande fotbad.

3. Strö lite bakpulver i skorna så kan du undvika fotsvett.

4. Luktar kylen inte riktigt så där fräscht som du hade önskat. Ställ ett fat bakpulver i kylen så absorberas dåliga lukter.

5. Rör ihop socker och citronjuice i kallt vatten och blanda i en halv tesked bakpulver. Bakpulvret kommer att förvandla syran i citronen till kolsyra. Bakpulver är ofarligt i mindre mängder men du bör inte äta mer än en tesked.

6. Här är det snabbaste botemedlet mot halsbränna. Rör ned en tesked bakpulver i ett glas vatten och drick. Det hjälper även mot uppsvullen mage efter de där lite tyngre måltiderna.

7. För den som lider av lite dålig andedräkt är det här ett superknep. Blanda en tesked pulver i varmt vatten och gurgla!

8. Även våra kära husdjur kan ha nytta av lite bakpulver. Genom att blanda lite bakpulver i spånet och ni slipper obehagliga dofter. Det är helt ofarligt för djuren. Funkar även på kattlådan.

9. För att slippa den där lite unkna doften i din termos är det bara att blanda några teskedar bakpulver med varmt vatten, häll i och skölj.

10. Tillsammans med lite vinäger fungerar bakpulver utomordentligt för att rensa avloppet. Häll bakpulver i ditt dåligt rinnande avlopp, fyll på med lite vinäger och låt stå en stund. Häll därefter över kokhett vatten.

pals12

11. Dina blommor kommer tacka dig för det här. Blanda lite bakpulver med vatten och häll över växten. Resultatet kommer få dig att häpna.

12. Stoppa i lite bakpulver i facket för diskmedel och kör din diskmaskin. Voila! Du kommer inte längre ha problem med obehaglig doft!

19. Med hjälp av lite bakpulver kan du rengöra både insidan och utsidan av ugnen. Blanda bara med lite vatten, låt verka och torka av. Fullständigt recept hittar du här.

pals12
Hur många av dessa visste ni sedan innan?
Tycker att skitmånga är jättebra!
xoxo,
Vicky


Share

2 reaktion på “Gör ditt liv LÄTTARE med Bakpulver

 1. Josey

  Hmmm känns kanske sådär att ÄTA detta mirakel-städpulver! 🙂

  För övrigt trodde jag först att bilden på avloppet var ett äckligt, stirrande öga, haha

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   haha… jag med, trodde också det var ett öga..haha.. ja, men det där md kolsyra i vatten måste jag testa 😛

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.