Varför jag varit off: Lungcancer…

Jag har i några månader varit lite off i perioder. Visst har jag haft perioder där jag verkligen bloggat ordentligt, men jag vet att ni som följt mig länge har märkt skillnad i mina inlägg. Detta året har inte varit det lättaste, även om ett av mina motton är “always put on a smile”, det maskerar mycket och folk vet inte vad som egentligen händer.

Förutom att allt tar en himla tid med E, finns inga ord för hur illa jag tycker att svenska staten och Migrationsverket sköter sina ärrenden, så har det inte varit allt. För några månader sedan så var jag inne med min mamma på akuten, hon hade lunginflammation, efter två veckor hade det inte bättrats och hon var inne igen och sedan igen. Efter en massa undersökningar så sa läkaren att det är lungcancer… Under tre månader så tappade min mamma över 10kg på vågen och mådde väldigt dåligt. Efter en PET-scan visades förändringar inte bara på ena lungan utan även på levern, njurarna och lymfkörtlarna.

Vet inte hur mycket ni vet om lungcancer, men det är en av de värsta cancer sorterna som finns och endast 2 av 5 personer lever mer än ett år efter att diagnos har ställts.

Från min sida så har praktiskt taget ingen vetat om det, jag delar inte med mig av så privata saker, inte i bloggen och inte till folk i min närhet. Förutom E så berättade jag det för två personer till, annars så har jag hållit en god min och inte låtsas som någonting.

I slutet av april var vi inne i Lund och det gjordes en biopsi på de förändringar i högra lungan och i lymfkörtlarna för att se vad det exakt var för något min mamma hade och hur det skulle behandlas. Under hela denna tid har hon fått sova nästan sittande och tagit doser med morfin mot smärtan. Det är hemskt att se någon ha så ont och verkligen rasa så mycket i vikt och bli insjunken i ansiktet under en så kort tid.

Vi åkte tillbaka till Lund för att få resultaten. Inte kul alls. Efter dryga 3 månader. Läkaren säger “biopsin visar att det inte är cancer celler”. Vi ser ut som frågetecken… Det alla PEt-scans och liknade visade var en hemsk variant av dubbel lunginflammation och sviterna av denna som min mamma har åkt på och det ser tydligen ut som lungcancer och tyder på lung cancer, men i detta fallet så är så inte läget. Och sen sa han att hon borde sakta återfå all sin styrka och apetit och inte behöva morfinen mer.

Det var hemska månader, ni vet när man vet att personen som är en av ens närmaste troligtvis kommer att dö inom väldigt snar framtid, ni ser den tyna bort…det var verkligen ett bra, helt fantastiskt besked. Nu ska min mamma bara snart iväg på en röntgenkontroll till och se så att det inte blir några fler förändringar utan att de går tillbaka till det normala.

En sak har jag att säga DON’T FUCKING SMOKE!

xoxo,

Vicky

Share

7 reaktion på “Varför jag varit off: Lungcancer…

 1. Anna Malmberg

  Usch!
  Bra att det inte var cancer celler,men usch det ar inte en liten sak att ga igen-bade for din mamma och dig.
  Du ar sa stark och efter att har last dina bloggar och har dig pa Facebook,sa vet jag att du ar en tough cookie…MEN snalla du,kom ihag att om du nagonsin behover nagon att prata med eller snacka random shit med,sa ar jag bara ett FB mess eller en skype samtal ivag,ok?
  Jag ar inte pa social medier just nu p.g.a jobb och att jag har startat designa smycken igen men jag har alltid tid att muntra upp mina vanner. 🙂
  Kram och karlek till er alla fran nagon i djunglen <3 <3 <3

  Svara
 2. Anna Malmberg

  Naww <3
  I will be back!
  Ah,jag ska vosa dig sa fort de blir fardiga.
  Jag maste leta upp en ny smed osv…
  Det var ett tag sen jag sist sysslade med det 🙂

  Svara
 3. Pingback: Top 5 i Malmö – I’m Back On Track | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

 4. Pingback: Rädda 6500 liv om året med en e-cigarett | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.