Tidsoptimist och en Nyfödd

14489008_10155316725579129_1478743230_oAtt ens liv blir ganska upp och ner vänt när man får en baby är nog något man inte helt förstår innebörden av innan det händer. Man vet att saker kommer att ändras, men man förstår inte hur mycket. Min rubrik ovan lyder tidsoptimist, vet inte om jag är exakt en sådan, jag är mer en sista minuten människa som aldrig lägger extra tid på något för jag tycker det är slöseri med tid. För att checka in på flygplatsen kommer jag max 10 min innan checkin stänger och jag kör aldrig någonstans med stor framförhållning, vilket ibland tyvärr har medförst förseningar om saker dyker upp på vägen som inte är “normalfall”. Som för mycket bilköer vid en tidpunkt som det ej bör vara bilköer på vägarbeten, eller svårt att hitta parkeringsplats. Jag HATAR att vänta, därför vill jag inte komma innan utsatt tid, då tänker ni kanske, men de som får vänta på dig ibland? Ja, detär skillnad, jag kan absolut vänta på någon som är försenad, det är en annan väntan än den när man kommer för tidigt.

Iaf över till det här med tidsperspektiv och en baby. En megachock, käftsmäll, ja kalla det vad ni vill, men hur man än gör så går det inte att vara “tidseffektiv” som jag vill kalla det. Det går helt enkelt inte att planera. På morgonen vaknar jag t.ex. helst i sista stund för att fixa mig och komma iväg, när jag la till 30min extra för baby så, var det att slänga upp håret i en hästsvans och hoppa i bilen för att köra iväg till bvc och den där promenaden dit (40min), tvättade håret, sminket och att äta kunde jag glömma.

Jag glömde att nämna att jag även HATAR att komma försent till möten, jag skäms och känner mig jätteobekväm, oberoende om det är något “viktigt” eller mer casual skönhetsbehandling eller så.

För när man är i tid för att lämna hemmet, så bestämmer sig babyn helt plötsligt för att göra minst ett av följande:

  • skrika hysteriskt och vilja ha mat, trots att det egentligen inte är tid än
  • spy ner sig själv eller mamma – för extra lång tid spy i mammas hår
  • skrika hysteriskt för att hon precis bajsade den nybytta blöjan full IGEN
  • leta upp hemnycklar/bilnycklar i ett bebiskaos-artat hem…

Sedan finns det saker som bebisen kan göra under den tiden man avsatt för att bli klar, som dels är ovannämnda, men även t.ex. vägra sova som man normalt gör inom 15min efter morgonmat, då har man en skrikande bebis att försöka tysta eller få sova och kan glömma att fixa allt som har med en själv att göra, speciellt att duscha på morgonen…

Så hur ser den perfekta formeln ut?

Slängupp håret i en knut eller hästsvans, släng på solglasögonen och grabba tag i Red Bullen från kylen och så är man utanför dörren 😉 Så ser det ut många dagar i detta hushållet.

14453921_10155316727429129_881684223_oOch det är också även tyvärr skälet till att morgoninläggen i bloggen sinar, för trots stor planering så har jag ingen chans att skriva det. Som just nu, hon borde sova, men jag har iaf fått henne tyst i babynestet gungandes från sida till sida på mina ben…

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.