Ska Iväg På Mitt Kejsarsnittssamtal

Fick vakna tidigare än jag ville. 8.30 hade jag mitt kejsarsnittsamtal på Kvinnokliniken…tur att jag även kollade lappen som jag fick hem efter telefonsamtalet, för de hade ändrat tiden till 11 istället, annars hade jag suttit där som ett fån klockan 8.30..haha.. Nu fick jag lite tid till att äta frukost hemma istället.

Ska alltså alldeles strax iväg på mitt samtal. Är jag nervös? Nej, jag är ju så himla klar i huvudet på vad det är jag vill och för mig finns det inte ens en annan lösning än ett ks. Vill inte, har aldrig velat och kommer aldrig att vilja föda vaginalt. Det handlar inte om en rädsla, utan bara rent ut sagt om något som jag inte vill att min kropp eller jag ska gå igenom. Det är inget jag funderar på eller ser för- och nackdelar för, utan det är något som inte ligger ens inom mina periferier för att fundera över. Det finns inte i min värld. Och det finns ingen i denna värld som kan tvinga mig till att genomgå något sådant, det skulle kännas som om någon våldförde sig på mig, gjorde något mot mig och min kropp som jag absolut inte vill, rent ut sagt en sorts våldtäckt. Att föda barn och få sin lilla prinsessa eller prins till världen ska vara något enastående, något vackert, något fint att minnas, något man ser fram emot och inte motsatsen. Så nej, jag är inte nervös för mitt samtal. Jag har inga tvivel, och jag anser att min kropp är det jag som bestämmer över och inte någon annan.

Jag har dock absolut synpunkter på både kejsarsnitt, vaginal födsel och hur det går till här i Sverige med att få det eller ej, me det kan vi ta i ett annat inlägg lite mer utförligt. Kan bara kort säga att jag inte tycker att proceduren som man får går igenom här är helt fel, tvärtom.

Berättar efteråt hur allt går till, för jag har inte den minsta aning mer än att jag ska dyka upp där 🙂

xoxo,

Vicky

 

Share

2 reaktion på “Ska Iväg På Mitt Kejsarsnittssamtal

  1. Pingback: Såhär var mitt Kejsarsnittsamtal på Kvinnokliniken | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

  2. Rosa

    It was some sort of pleasure getting to your site recently. I arrived here now hoping to come across interesting things. And I was not let down. Your ideas on new techniques on this subject were enitnhlenigg and a good help to us. Thank you for making time to create these things as well as for sharing your thoughts.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.