Polisen Tog Mig På Flygplatsen

Ja, då har man varit med om det också. Väntar på passkontroll på flygplatsen i Istanbul när jag skulle flyga tillbaka till Sverige, kommer fram och han scannar mitt pass och säger att jag vatt i landet för länge, över 3 månader. Vaddå för länge, jag har vatt här i 2 månader. Han ringer ett samtal och en polis kommer och hämtar mig och ber mig följa med i ett rum bakom.

Dels ville de att jag skulle böta för att jag varit i landet 123 dagar (90 är max). Och det är 90 som gäller på en 180 dagars period, inte 180 dagar på ett år. Dels var det en sjukt hög summa som först var skriven i USD för att göras om till turkiska och därefter så var det typ 8 positioner som var uppräknade…på turkiska och han kunde inte förklara för mig vad det var. Så jag vägrade att skriva under och därtill stod det att mitt entry i landet var i slutet av augusti och att jag lämnade landet först nu, vilket itne heller stämmer. Han försökte säga, ja men det är first entry. Jag var dock stenhård, för det stod entry och inte first entry, så jag skrev inte på.

Fick skynda mig iväg till gaten och antar att jag kommer få betala böterna nästa gång jag kommer in i landet, men tro mig att jag kommer “bråka” om att veta vad det är jag ska betala då också.

Så därför kan jag inte flyga tillbaka den 14:e för Alla Hjärtans Dag som det var planerat, då min 180 dagars period först slutar i vecka efter, så flyger tillbaka den 21:a istället.

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.