När Man Inte Vill Vara Mamma Längre

Det låter hemskt, men det är OK att säga. Det gör en inte till en dålig mamma. Alla når vi någon gång det stadiet där vi bara har fått nog, den där sista gränsen och det kan bero på olika saker. En gång nådde jag gränsen under en natt, hon bara grät och grät och grät och vägrade sova, jag höll på att svimma av utmattning, dels av sömnbrist, dels av att ha gungat, gått runt, skumpat runt, inget hjälpte. Jag la henne bara i babynestet och gav upp, hon fick gråta, jag behövde en time out, jag orkade inte. Eftersom det var nattetid och trots att E skulle upp klockan 6 för att jobba, så fick han vakna och ta henne, för jag hade verkligen inget mer att ge, jag var bara tom, hjälplös och orklös.

Idag har jag nått samma gräns. Dels så har jag lätt huvudvärk, jag är litesmåsjuk, jag går på C9, 9-dagars dieten och jag sov inte speciellt mycket i natt. Därtill värker hela min kropp typ, känns som om mina axlar är helt sönder av allt bärande, matande och även tyngden när man ahr henne i en Baby Björn. Därtill har jag typ mjölksyra i armarna. Och sedan vi kom hem klockan 12.30 så har hon bara skrikit, varit tyst en stund i BabyBjörnen, när hon sovit en stund i den och jag känner att nu orkar inte mina axlar mer så försöker jag lägga henne i henens babynest, då storgråter hon igen. Det är en av dessa dagar, då bara kroppskontakt fungerar (och det händer inte ofta, hon är överlag en väldigt lätt bebis), om ens det, för även när hon ligger på en så gråter och gråter hon. Och jag orkar inte mer, E är i skolan, så jag är själv hemma, och i denna stund vill man bara lägga henne i sänen och gå till ett annat rum, en time out innan man bryter ihop helt. Men vad gör man? Man får ta några djupa andetag och på det igen, man får glömma allt man borde göra och bara vara mamma. Det är t.ex. tillfällen som dessa som jag önskar att vi haft det där extra rummet hemma så att vi kunde ha en nanny.

xoxo,

Vicky

Share

5 reaktion på “När Man Inte Vill Vara Mamma Längre

  1. Zandra

    Jag hade det så varje dag i 4-5 månader. Höll på att köra av vägen en dag för jag nästan svimmade av utmattning. Det vänder sen. Det är inte lätt att vara mamma.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.