Mina & E’s Kommande Planer

love 1love couple kiss kissing heartJa, som ni kunde läsa i mitt inlägg innan så måste jag alltså nu skaffa visum om jag ska tillbaka till Turkiet. Låter lättare än man tror. Det innebär en flight i Stockholm där man måste boka tid på Turkiska Ambassaden för en visum-intervju, därefter ska papprena skickas till Turkiet som ska se över de och bestämma om man får visumet eller ej. Tidsram? Det kan ambassaden i Sverige inte svara på… Tar det lika lång tid som i Turkiet för svenska visum så är det ca 2 veckor + att passet ska skickas/levereras/avhämtas. Pris ca 1500kr (plus resa upp till Stockholm & ev. leverans/hämtning av pass).

Därefter när jag kommer till Turkiet så ska jag ju betala mina böter för att jag stannade över 33 dagar… Nästan 2000kr… + flyget till Turkiet då. Och därtill vet vi inte om när jag skulle få tillbaka passet med visum.

Och under tiden skulle vi hyra vår strandlägenhet en månad till praktiskt taget som står tom då E hellre är hemma hos sina föräldrar om jag inte är i Antalya, så plus dryga 4000kr. Sammanlagd kostnad på ca 11000kr.

Allt detta hade kanske inte spelat roll, men vi väntar ju på att Migrationsverket ÄNTLIGEN ska titta på vårt ärrende och det senaste jag hörde ifrån de, direkt efter att jag kom tillbaka (dvs 1 vecka sedan) var att de höll på med ansökningarna från slutet av mars 2015 och vi ansökte i april, så snart är det FÖRHOPPNINGSVIS vår tur… Just nu har vi alltså väntat nästan 10,5 månad för att de ens ska titta på våra papper (vi har alltså ingen handläggare än, utan ansökningen ligger på hög).

Så när vi tittade på tidsramen och pengarna det skulle kosta för mig att komma ner nu igen, så tyckte vi att det var onödigt och istället har vi planerat att åka bort i 2 veckor, blir typ samma pris, men vi får semester och vi vet “exakt” när det kommer vara.

Vi har inte varit ifrån varann så här länge sedan Mars förra året, sen dess har vi setts minst vart 3:e vecka ända fram tills jag flyttade ner i September. Nu blir det en HEL månad på fredag – trodde aldrig att jag kunde känna en sådan seperationsångest, förstår verkligen inte folk som inte ser varann vecko- och månadsvis, jag hade aldrig klarat det i det långa loppet, blir galen redan efter några dagar typ.

Men iaf, vi åker iaf iväg i slutet av denna veckan, eller i början av nästa, sista detaljerna ska spikas, berättar mer om våra planer imorgon 🙂

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.