Kunde Ha Dött Av Gas Idag

Gas är något som verkligen inte är att leka med. Jag har personligen väldigt svprt för gasspisar och gasvärme. Här i Turkiet är det dock 95% gasspisar som gäller och så även hemma hos oss. Vi lagade en sen frukost idag, sov jättedåligt i natt så vi gick och la oss igen. Under tiden vi sov så kände jag en konstig gaslukt, men jag tänkte att jag överdriver. Efter att ha sovit i drygt en timme, tyckte jag dock att det luktade så pass mycket, och även om jag kände mig jättetrött, så bestämde jag mig för att ta mig ur sängen och gå och kolla spisen. Jqg kände verkligen gaslukt och när jag kom dit så vred jag på “knappen” och det sa bara pang, “eldhavet” kom emot mig, tänk er en stor eldboll, jag blev nog mer chockad än rädd, bollen förvandlades inom 1 sekund till den vanliga lågan på spisen och jag stängde av den.  E kom halvspringande då han hörde spisen och eftersom jag lämnat sängen så vaknade han också upp och kände doften.Vi blev båda lite rädda för vi insåg att vi kunde ha gasats till sömn och hade vi sovit längre så hade den eldboll som kom emot mig kunnat vara mycket större och tända fyr på hår eller kläder och ge permanenta skador.

Detta var inte första gången denna gasplatta inte stängts av och vi känt gaslukt. Vi vet dock inte om det är vi som inte stängt den ordentligt eller om den helt enkelt klickar över och öppnar sig när vi stänger den. Nu är vi dock superordentliga och tittar en extra gång, så det inte händer igen.

Vi hade även tur då vi hade både fönster och balkongen öppen i köket/vardagsrummet, så det blev lite drag som drog ut gasen under tiden den var öppen (ca 2h).

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.