Elle Har Fått Da… Förskoleplats ;)

Ja, jag ville skriva dagis. Ett barn på drygt 1 år går i mina ögon på dagis och inte något som kallas förskola. Ja, jag förstår att det sk ska kallas förskola då det finns en läroplan, men varför skulle något som kallas dagis inte kunna ha en sk läroplan för? Är jag helt ute och cyklar? Men iaf, det var inte dte jag skulle skriva om utan att Elle har fått en dagisplats.

Vi lämnade in papper i förra veckan och ville att hon skulle börja typ så fort som möjligt. Efter att ha besökt en förskola här på Limhamn. Vi hade valt 5 olika förskolor (eller 4, men en av de hade både inne och uteprofil). Förskolan vi var och besökte hade jag valt på en av de tidigare platserna, och den kändes inte alls bra i maggropen, kändes nergången, lite plats etc. Men vad vet jag, jag har aldrig varit på en förskola, så det kanske ser ut så? Därtill berättade personen som visade oss runt att vi troligtvis inte ska räkna med att få en plats innan efter sommaren då det är mitt i terminen nu och allt fullt, men så efter bara några dagar dök besked upp att hon fått plats på RF Bergs här på Limhamn. Vårt 5:e hands val, men efer att ha kört förbi förskolan och tittat mer på nätet, så förstår jag inte alls varför jag valde den så pass långt ner för den verkar jättebra (nu har vi inte varit inne, men hitintills så).

Så den 30:e april, dvs om knappa 2 veckor börjar vi inskolningen. Någon annan som har barn på RF Bergs Förskola?

xoxo,

Vicky

Share

2 reaktion på “Elle Har Fått Da… Förskoleplats ;)

 1. ida

  Jag är lika gammal som dig och tycker också att Dagis är det rätta ordet. När jag gick på dagis var förskola det sista året innan man började riktig skola.
  Mitt gamla dagis Nydala Dagis heter numera Nydala Förskola.

  Inte konstigt barn idag är skoltrötta och har så dåliga betyg när de får en läroplan redan innan de sätter sig i sandlådan.

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   håller helt med dig, förskola var precis som du säger 1 eller max 2 år innan 1:an. Sedan kan man väl fortfarande ha en “läroplan” för de små barnen trots att man kallar det dagis, känns bara mer rätt för de små barnen tycker jag 🙂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.