Negerbollar till Frukost?

image

Så  såg det ut i morse hos mig 🙂 Eller ja,  igår kväll fixade jag smeten till mina negerbollar,  dock efter 1h var den tyvärr inte tillräckligt stel, så den fick vara i kylen över natten -resulterade i en superhård smet istället som fick stå framme i 2h för att bli formbar,  sen så…hehe… tror jag gjorde hemmagjorda negerbollar hemma senast 15 år  sedan om inte mer sist.

Recept för ca 15 bollar:

 • 100g smör
 • 1dl socker
 • 1tsk vaniljsocker
 • 3msk kakao
 • 3msk starkt kallt kaffe (en espressokopp om ni har t.ex en Nespresso-maskin)

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:
Smält smöret och låt det puttra lite. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll på det kalla kaffet (varmt går också bra, tar dock lite längre tid för smeten att stelna i kylen) och det varma smöret. Blanda ordentligt och ställ in smeten i kylen i 1-2h. Ta ut pch rulla ihop till små bollar som du sen rullar i kokos  därefter ställer du in de färdiga bollarna i kylen i minst 30min till innan servering.
image

xoxo,
Vicky

Share

7 reaktion på “Negerbollar till Frukost?

 1. Liselotte

  Ursäkta att jag påpekar att det heter inte negerbollar, det är ingen som använt det ordet på säkert över 30 år,,, tror också ordet “neger” är borttaget från svenska Akademiens ordbok…låter bättre med chokladbollar!!

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   jag är itne 30 och jag har alltid både lärt mig och använt ordet negerboll, både i skolan, på äventyrsbad (där mitt första minne kommer ifrån med just negerbollar). Så för mgi är det just negerbollar, som jag för övrigt inte alls accossierar med personifieringen neger. Jag vet att vissa har väldigt mycket emot att amn använder det, emn det är så jag har använt det sen jag var liten och jag vägrar att ladda ordet negativt. tycker att det är synd att Sverige ska ändra om och ladda så många ord som egentligen inte har någon laddning i sig självt. Ändra i filmer som Pippi Långstrump osv. Sen är ordet neger som ensamstående ord en helt annan femma 🙂

   Svara
 2. P

  Att folk är så lättstötta, get a life 😉 och att man inte har kallat det för negerbulle på 30 år är rena rama skitsnacket

  Svara
 3. Josefine

  Eh, det där ordet står för något som vi inte vill lära kommande generationer, det är därför det inte finns med i barnböcker eller SAOL längre. Du, om du kallar dig på något sätt medveten eller bildad borde sluta använda ordet och därmed förhindra dess fortsatta spridning. PINSAMT.

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   håller inte med och har efter alla kommentarer idag faktiskt frågat mina mörkhyade vänner vad de tycker. svaret: “jag kunde inte bry mig mindre om vad folk kallar kakor”

   Svara
 4. En neger

  Min mor som ar Lankes gick in pa ett kondis och fragade efter “invandrar bollar” for att inte reta upp den svenska killen som stod och betjanade oss 😉 😀

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.