Lyxig Rabarberpaj m. Granolasmuldeg & vaniljsås

IMG_2854Nu när det finns färsk rabarber överallt så tycker jag att man ska passa på att göra en massa gott. Rabarberpaj är en favorit hos mig, blanda sött med surt. Jag har en lite egen variant.

Du behöver:

  • 300g rabarber
  • 100g smör
  • 2,5dl vetemjöl
  • 1,5dl strösocker
  • 4msk vaniljsocker
  • 1tsk bakpulver
  • 1ägg

Gör så här: Smält smöret med vaniljsockret och blanda under tiden och låt sedan svalna lite. Blanda alla torra produkter i en skål och rör sedan i smöret och ägget. Tryck ut smeten i en ungfast form (normal pajform är lagom storlek – ju mindre form ju mer deg blir det i slutändan) glöm inte att trycka ut ordentligt upp på kanterna. Skala och skär rabarbern i ca 1cm bitar och tryck ner lätt i degen, bäst resultat blir det med dubbla lager. Sätt ugnen på 200 grader

Smuldeg:

  • 2dl Pauluns Granola  (jag väljer den med hasselnötter & dadlar)
  • 2dl-3dl vetemjöl
  • 1/2 dl strösocker
  • 75g smör

Gör så här:  blanda 2dl vetemjöl, granola och strösocker i en bunke. Sätt ner  smöret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Tillsätt mer mjöl ca 1/2dl åt gånger om smuldegen är blöt, personligen gillar jag en torrare smuldeg, så jag använder alltid de 3dl från början. Smula över smuldegen över rabarbern så den täcks. Ställ i pajen i mitten av ugnen i 30min.

Ta ut, låt svalna i ca 5 minuter och skär upp och häll över vaniljsås eller vispad vaniljgrädde för servering!

IMG_2827  IMG_2830 IMG_2831IMG_2836IMG_2839IMG_2841IMG_2843IMG_2846IMG_2847IMG_2850

xoxo,

Vicky

 

 

Share

4 reaktion på “Lyxig Rabarberpaj m. Granolasmuldeg & vaniljsås

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.