En Kiwi Om Dagen Sätter Fart På Magen

Gravidinlägg, varning för kanske känsligt/äckligt innehåll för vissa. Men som sagt, jag tycker det är viktigt att ta upp ”känsliga” saker, det man verkligen undrar över och händer och inte bara den fina ytan….

Sen jag blev gravid så har jag haft toaproblem, förstoppning, d.v.s. mer exakt bajsproblem. Har haft problematiskt att gå på toaletten från början, men runt v. 10 blev det katastrof. Det gick nästan 10 dagar utan att jag kunde gå på toaletten och på slutet gjorde det så ont i magen, jag kände maten vara någonstans uppe i halsen (då kan jag tillägga att jag praktiskt taget inte åt någonting fram till v. 18). Samtigt såg et ut som om jag var i 10:e månaden och jag hade alltså gått ner ca 5kg fram tills dess, så jag hade absolut inget som syndes innan. Det var verkligen hemskt.

Jag ville ha laxermedle på apoteket, men fick förklarat för mig att det fick man inte ta när man var gravid för att det kunde sätta igång värkar/förlossning så att stoppa nåt där bak var uteslutet. Jag fick först någon medicin från Rennie, som kan skulle svälja, smakade tandkräm vilket kan låta ok, men försök att svälja 10ml tandkräm, man vill klökas. Jag tog dubbeldos per dag, men det hjälpte praktiskt taget inte. Efter ännu 2 dagar ringde vi in till min läkare och han skickade oss att köpa ett pulver, kalkpulver? som man skulle blanda ut i ett glad vätska och dricka 3 gånger om dagen. På kvällen kunde jag få ut kaninbajsar som lättade  lite, men absolut inte fullt ut. Gick på det här pulvret i ca 1 vecka innan kaninbajs var regelbundenhet dagligen.

När de första kaninbajsarna kom så kom även blog från ändtarmen, något som kommer regelbundet med hård avföring. Blev rädd i början och trodde att det var blödning från fiffi eftersom jag verkligen fick anstränga mig för att få ut något. Jag verkligen stönade och skrek på toaletten, men inget kom.

Vet tyvärr inte vad detta pulver som jag fick heter då jag fick det undet tiden jag bodde i Turkiet. Fram till ca v.18 gick jag inte på toaletten normalt med normal avföring utan det var kaninbajs som gällde.

Därefter blev det bättre, men inbland återkommer det fortfarande 2 dagar där jag har svårt att gå på toaletten eller får kaninbajs.

För att öka på matspjälkningen så äter jag minst 1 kiwi på morognen och sedan en innan jag lägger mig.

Bra mat för att hjälpa till med toalettbesöken:

 • kiwi
 • katrinplommon
 • katrinplommonsaft
 • Red Bull (sätter fart på magen, speciellt om man dricker den på morgonen)
 • mandlar
 • fibrer, frukt & grönsaker

Tips på att äta fiberrikt bröd finns, jag håller mig dock gärna så långt borta från bröd som möjligt, tycker det fyller mer än det gör nytta.

Någon mer mat som ni tycker är bra?

xoxo,

Vicky

Share

En reaktion på “En Kiwi Om Dagen Sätter Fart På Magen

 1. Anna

  Usch ja, så jobbigt när magen krånglar.. 🙁

  Dricka mycket vatten, promenera minst 30 minuter per dag plus att dricka en matsked hela linfrön i ett glas vatten hjälpte mig under graviditeten! Finns ju även Laktulos Meda och Microlax på Apoteket som jag testade någon gång.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.