Allas Favorit-Pasta med Kyckling

IMG_2992 Det finns en pastasås som jag gjort sedan högstadiet. Varför sedan högstadiet, jo för att vi lärde oss att göra den just på Hemkunskapen i 8:an. Det är en pastasås som ALLA som har smakat den typ bara älskar och alla frågar hur man gör den. Ikväll stod den på menyn.

För 4 personer:

  • 250-400g Tagiatelle
  • 1 större purjolök
  • 200g färska championer
  • 3 klyftor vitlök
  • 3dl matlagningsgrädde
  • 400g kycklingfiléer
  • Felix Chillisås (går även bra med Heinz Hot Ketchup)
  • Kryddor: salt, peppar, chili, Aromat/Provencale grillkrydda

Gör så här:

Krydda kycklingfiléerna och lägg de sedan på en stekpanna på hög värme. De ska bli knapriga runt om. När kycklingen är klara ta ut den och låt den svalna medan ni på stekpanna steker på mellanvärme skivade championer, hackad vitlök och tunnt skivad purjolök med lite salt och chilli. Koka tagiatellen. Häll över grönsakerna i en kastrull och häll på matlagningsgrädden. När dte blivit varm häller ni i chillisåsen eller ketchupen. Med såsen kan ni börja med ca 1dl med ketchupen lite mindre, så att den färgar gräddsåsen i en fin laxrosa färg. Krydda därefter med lite peppar och lite aromatkrydda och låt puttra någon minut. Smaka på såsen, är den för “gräddig”? Sätt i mer chillisås/ketchup, vill du ha den starkar lägg i mer chillikrydda, salt. Låt det puttra en liten stund. Under tiden går du över till kyckligen som du river (med händerna) i strimlor och därefter blandar ner i såsen. Låt puttra ihop i 2-3 minuter. Redo för servering!

Enjoy!IMG_2983 IMG_2984 IMG_2987 IMG_2988 IMG_2991IMG_2994

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.