Recension: Kajuteriet – Limhamns Småbåtshamn

Det känns som om Kajuteriet har blivit ett av de mest populärar ”hängställena” i Malmö den senaste tiden. Det har enligt mig fått sig ett totalt facelift med sin ”stranddel”, sina DJ-kvällar varje fredag, servering istället för self-service. Det är ett helt underbart ställe lägesmässigt, vart man än sitter så blickar man ut över småbåtarna, havet, Öresundsbron och en fantastisk solnedgång, men hur ”står allt till”?

Igår prommenderade vi bort för att ta något att dricka, samt äta middag, utan att ha bokat fick vi en matplats på terrasen, kanske inte direkt något man ska chansa på, då det egentligen var ganska knökfullt, så att ringa innan är nog att föredra. Vi fick beställa väldigt snabbt, nästan lite stressbeställa drickan med en stressad servitris över oss.

4 ostron till förrätt och sen beställde jag fish and chips med pommes och tataresås (165kr) och E beställde deras klassiker, d.v.s ryggbiff på planka, medium stekt med potatis, lökring (ja, en styck), sparris och bearnaisesås (255kr). Vi blev serverade isvatten snabbt, men tog lite längre än det borde innan vår beställda dricka dök upp vid bordet (rosévin och en 50cl öl). Något vi nästintill hann dricka upp innan maten kom väldigt långt senare, ryggbiffen och F&C, jag säger då att vi beställt ostron också, ”ja de kommer strax”. Väldigt konstigt kan jag tycka att en förrätt dyker upp 3 minuter efter att man blivit serverade huvudrätten.

Första tanken när både min och E’s plankor med mat kom in är att där finns ju ingen mat. Den minimala ryggbiffen han serverades med en enorm bit av fett på, var allt annat än vad man kunde önska sig av den dyraste rätten på menyn, somdärtill kallas deras klassiker, en lökring och två väldigt trötta och hängiga sparrisar, därtill var ryggbiffen kall!! När en annan servitris kom 3 minuter senare med potatisen i eget gjutjärn, så såg inte de heller speciellt roliga ut, de vr också kalla och torra därtill. Vi påpekade att biffen var kall, ”är det kallt??” tog ett antal sekunder innan hon ens erbjöd sig att byta ut den, d.v.s. beställa en ny, men E var vid detta laget så hungrig så han sa att det var ”OK”. E’s recension, elelr ord var ”skulle aldrig komma hit för att äta igen, och med denna planka har jag inen lust att beställa planka ever again…någontans”. Trots att det inte var min mat, så anser jag att det vi fick serverat för 255kr var helt oacceptabelt.

Min fish & chips såg inte heller speciellt rolig ut, inte det minsta, no love, men jag skulle smaka det också. Torskfilén var så torr att om jag ska vara ärlig så har jag nig aldrig ätit något så torrt, använde upp hela tatare-såsen på en av bitarna. Därtill var det rent ut smaklöst. Jag smakade på en pommes och lämnade resten, saggiga och rent ut sagt äckliga. Har ätit bättre f&c från en food truck vid caroli, och de kostade 59kr. Tataresåsen var OK, men även den smaklös. Beställde även samtidigt som matn kom in ett glas rosé till, det kom in när jag precis var färdig med min mat…Så skulle jag ge matbetyg så vet jag inte ens om Kajuteriet är värt 1 stjärna av 5.

MEN…

Ostronen, fantastisk, stora, färska och så goda med en liten bit dill på varje som pricken över i:et var de fantastiska. Rödlöksvinegretten kunde även den haft lite mer smak, men den var helt OK den också. För ostronen kommer jag gärna tillbaka och tar ett glas prosecco på deras beach-avdelning.

xoxo,

Vicky 

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.