Lunch på Årstiderna & Middag på Snapphane

Gårdagen var minst sagt intensiv. Åkte hemifrån strax efter 8.00 för att fixa med ett nytt pass, därefter fixa naglarna, hinna köpa en födelsedagsblombukett och bege mig till Årstiderna på Kockska för en födelsedagslunch.

Riktigt fin lokal, supermysig, trevlig personal och prisvärd man. Blev en hel spätta för mig som smakade utsökt och till dessert en crème caramel, övriga i sällskapet åt lax och glass med hjortronsylt. Allt var jättegott, men jag kan tycka att efterrätterna var en bra bit i överpris, speciellt när de serveras till lunch. Våra crème caramel kostade 125kr och vaniljglassen med hjortronsylt 115kr… nästan lika mycket som våra huvudrätter. Efterätterna var goda, men inte värda de summorna, så det hade jag inte beställt igen.IMG_4125IMG_4126

Vi fortsatte till Hotell Mayfair där Kaytan’s föräldrar skulle bo, drack nåt glas skumpa till innan jag och Kaytan begav oss till en AW på Axelssons SPA (mer om detta senare). Efter två härliga timmar där så var det att återgå till hotellet för att äta middag på Snapphane. En prisad restaurang med mindre rätter där man ska välja ett par rätter att äta.

Inget ställe att gå på om man vill vara ekonomisk eller om man vill ha mycket att välja på. Menyn är väldigt speciell, maten väldigt sofitikerad och intressant. De flesta körde på 4-rättersmenyn, jag tog bara 3 rätter som jag redan tyckte var för mycket, men jag är inte så stor i maten på senaste.IMG_4172

Innan maten serverades det fyllda munkar med bl.a. trattkantareller, ost, palsternacka, lakris. Väldigt intressanta och smakrika. Det ni ser i bakgrunden är små macarons m. ostkräm och även grissvålar med ost (som var helt fantastiska).

IMG_4177Kummel med vassle och kronärtskocka m. mjölkskum. Väldigt gott, passade perfekt ihop. Enligt mig var dock fisken alldeles för salt. IMG_4173Kalvtatar m. syrade trattkantareller en fantastisk majonäs och tunt skivade championer. En  fullpott!IMG_4174

Svartrot med trumpetsvamp och dragon. Detta var inget jag beställde, men såg väldigt fint ut.IMG_4176

Rökt vildand – ännu en rätt som inte var min, men som var omtyckt.IMG_4183

Brässerad oxsvans med potatiskräm – fantastiskt kött, men ännu en gång, VÄLDIGT salt.

En 4-rätters meny kostar 495kr (inkl. sista rätten är dessert). Är man en finsmakare och vill testa något nytt så absolut. elelr om man bara vill ta något glas vin och köra en rätt. Annars i mitt smaktycke, så hade jag hellre ätit en fin oxfilé, skaldjursplatta eller franska smårätter istället. Men allt beror ju på vad man tycker om 🙂

IMG_4133

Kaytan på hotellet 🙂 

xoxo,

Vicky

Share

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.