Företag som lurar bloggare – Se Upp!

text

Har funderat ett tag på om jag skulle skriva om detta, kom dock fram till att jag tycker att det är så äckligt av företag att göra sådant mot bloggare att det faktiskt är min skyldighet att varna om sådana.

Under sommaren förra året så kontaktades jag av Susanne som äger Lindfors Fashion Agency om att hon skulle ha en visning, ett modeevent som hon gärna ville att bloggare skulle komma till. Jag hjälpte henne med att få di ett par bloggare till eventet. Kläder och accessoarer från fyra olika märken. Vi fick bl.a. prova ut jeans, skriva ner våra adresser och storlekar och så blev vi lovade att så fort vårkollektionen kom ut så skulle vi alla på ett par jeans hemskickade var. Tiden gick och gick och vi mailade och frågade vad som hände, hela tiden fick vi svar att senare i höst, sedan i början av året, i februari osv – då kollektionen inte var ute än. När kollektionen kom ut online, så mailade jag Susanne åter igen och förutom att hon var väldigt otrevlig i sina mail, så skrev hon iaf att vi skulle välja ut vilka jeans vi ville ha och skriva storlekar, samt adresser till henne. Detta gjorde vi bloggerskor som var på eventet ca 5 dagar senare och då får jag ett svar att vi minsann inte ska få några jeans för det var det aldrig sagt att vi skulle (märk väl att hon en så lite som en knapp vecka senare hade sagt att vi skulle välja ut ett par jeans och maila henne).

Jag har alla mailen från Lindfors Fashion Agency sparade, där Susanne gång på gång skriver att vi ska få jeansen, men när kollektionen kommer ut.

Jag tycker att det är fruktansvärt att företag gör så mot bloggare, de utnyttjar  oss i reklamsyfte där vi skiver om de, lovar saker och sedan helt enkelt inte levererar när de redan fått vad de vill ha. För mig handlar det personligen inte om detta paret jeans från Denimhunter, utan om själva principsaken att säger man något så gör man detta. Ett muntligt avtal är fortfarande ett avtal. Redan när jag skulle på eventet så hörde jag inte de bästa sakerna om agenturen, men jag anser att man ska göra sig sin egen uppfattning.

I mina ögon så skulle jag aldrig rekommendera Lindfors Fashion Agency till någon, varken bloggare eller företag. Jag personligen skulle aldrig vilja associeras med ett företag som beter sig så respektlöst och ansvarslöst. Det ger ett väldigt opålitligt och oprofessionellt intryck.

Jag tycker att alla bloggare skall akta sig för Lindfors Fashion Agency, och jag tycker det är pinsamt för de företag som förknippas med en agentur där ägaren beter sig på detta sätt.

text

xoxo,

Vicky

Share

21 reaktion på “Företag som lurar bloggare – Se Upp!

  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   ja, det är tyvärr det, sen vågra inte många skriva o det då de tror det kommer råka “illa ut”, vilket inte är fallet. Vi har rätt att berätta när vi behandlas illa!

   Svara
 1. Pingback: – Företag som lurar bloggare – | Sojka | Malmö Life

 2. KetosLife

  Därför ska man alltid kräva kontrakt på allt!
  Papper på precis allt även om det är med ens egen mamma. Man ska inte lita på någon när det gäller betalning och pengar.

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   jo, det kan vara bra vid större saker, men amn tycker att när det kommer till något så litet som en produkt med ett mindre värde än 1000kr som kommer synas i bloggen när man har den på sig där företaget vinner ännu mer på den fria reklamen, så borde de hålla det.

   Svara
 3. Jan Sjöberg

  Hej Vicktoria.
  Det är bra att du skriver om detta, för det kan gälla alla branscher. Jag har inte varit med om det än, men man vet ju aldrig. Det kanske kommer när jag blir varm i kläderna och får leverantörernas ögon på mig.
  /Janne

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   absolutgäller det överallt, men bloggare blir kanske extra utsatta, speciellt de som är lite mindre och inte vågar säga ifrån mot “viktigt” folk.

   Svara
 4. Pingback: Repost from Vicky – Malmö Life | Therése S ~ Living a Style

 5. Pingback: Varning för företag som lurar bloggare | Anna Matkovich | Malmö Life

 6. Pingback: Klädtips för killar!  | Malmös Gayblogg Passion For Fashion | Malmö Life

 7. Pingback: NU börjar sommarlovet på riktigt! | Flott För Smått… och lite till

  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   ja, tyvärr är det så. viktigt att så många som möjligt får reda på sådana här saker och företag 🙂

   Svara
 8. Hanna

  Fy fan vad lågt! Bra att du hänger ut idioten. Då kanske hon inte kan köra sitt race mot andra. Starkt av dig!

  Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

  Svara
 9. Niklas

  Bra du varnar för dessa sorts företag. Själv är man rätt ny i denna branschen med blogg så några företag har inte hört av sig men får ha detta i åtanke när det sker. / Niklas

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   ja, det gäller att vara lite försiktig och veta att man har rätten på sin sida om något sådant händer 🙂

   Svara
 10. Dog News

  Vi pratade i morse innan vi såg ditt inlägg om att vi på Dog News aldrig blivit lurade under vår 8,5 års tid som bloggare. Helt otroligt att man “vågar” lura en bloggare med risk för all dålig publicitet 🙁

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   ja, jag tycker också det, men tyvärr så luras speciellt många småbloggare då företagen räknar med att de inte vågar “säga ifrån” och om de gör då får de ett “hot mail” som gör att de tar bort inläggen. Tycker det är jätteviktigt att man hänger ut sådana företag och är stark och vet att man har rätten med sig.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.