Inlagd & Inlåst…

Har haft en del besök på KK-akuten sedan jag blev utskriven från förlossningen. Mitt kejsarsnittsärr har nämligen läckt ganska mycket sårvätska från början från ett ställe och det har inte blivit bättre. Så i förra veckan var jag inne 4 gånger på gynmottagningens akut och då senast igår söndag där mitt PICO-förband hade blivit helfullt och när infektionsprovet togs så hade det gått upp sedan i torsdags, så läkaren tyckte att jag skulle bli inlagd för att få antibiotika, så de kunde se att det värdet gick ner och samtidigt hade det blivit lite hårt så de ville skicka mig på specialist ultraljud idag måndag. Så jag fick ju snällt stanna över natten.

Fick ett rum tilldelat, som man blir “inlåst” på. P.g.a. Corona-viruset som råder. Vilket innebär alltså att man inte får lov att lämna rummet, all mat får man serverad på rummet och sköterskorna kommer in och tar beställningar.

Var 6:e timme har jag fått antibiotika och blodprover och blodtryck etc. har tagits så jag har blivit väckt för detta också, så den där helnatten att sova fick jag inte.

Fick frågan om jag ville ta hit bebis, men jag sa nej. Tycker inte det är något vi bör utsätta Knox för då han har det bra hemma med pappa. Trots lite folk på sjukhuset så blir det ändå en del folk i omlopp. Emre har fått sig riktiga 24h som heltidspappa med bebis och en helnatt…haha.. Jag tycker det är det roligast av allt i detta hela.

Men hormonerna däremot. När jag fick reda på att jag skulle bli inlagd så var det svårt att hålla tårarna tillbaka. Inte för att jag var rädd eller något sådant, men min bebis är ju hemma och det kändes faktiskt ganska hemskt att inte få komma hem till honom, speciellt efter att läkaren gav lite olika scenarion där i värsta fall mitt yttre snitt skulle behövas öppnas igen för att sys ihop på nytt, vilket jag automatiskt förstod skulle innebära iaf någon natt på sjukhuset och man får ju inte ta emot besök.

Nu i morse var dock en ny läkare innan och såret såg jättefint ut, hade inte läckt mycket under natten, svullnaden och förhårdnaden var borta och infektionsvärdet hade gått ner ganska mycket bara på dessa 12h, så hon tyckte att det fanns ingen mening med att jag skulle vara kvar eller ens göra specialist ultraljudet då det inte skulle visa något, utan jag ska bli utskriven med antibiotika, har fått ett nytt PICO 7-förband och få gå hem och sedan komma in på en ny kontroll på onsdag. Så nu ligger jag här och väntar på att bi utskriven, få min antibiotika och info.

to be continued…

Share

7 reaktion på “Inlagd & Inlåst…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.