En Del Knäppa Hälsotips Som Fungerar

Vi lider av och till av olika besvär, ibland skadar vi oss, ibland är det kroppen själv som ska jävlas. Vissa är “normala” vissa mindre, men det finns olika bot på allt. Nedan kommer 26 tips som ni kanske inte visste om innan.

1.Du har mensvärk:
En varm vetekudde lindrar tills Ipren kickar in. Eller så kan du fylla en stor flaska med varmt vatten och krama den så den pressas mot din onda mage.

2. Har ett munsår som är på väg att blomma ut:

Håll en isbit på området under några minuter. Det kommer inte göra så att munsåret försvinner, men det kan fördröja förloppet lite.

3. Blöder näsblod:

Sätt dig ner en stund, andas genom munnen och kläm ihop näsans främre, mjuka delar. Håll kvar några minuter för att trycka ihop blodkärlen.Det gör att blödningen stoppas och att en sårskorpa bildas när blodet levrar sig.

4. Är helt igentäppt av slem :

Ånga några lökar på spisen och luta dej över så du kan andas in ångan. Löken ger nämligen ifrån sej svavelsyra, vilket löser upp slem

5. Har torra och röda armbågar :

Dela en citron och sätt armbågarna i varsin citronhalva i ungefär en kvart. Smörj sedan med olja.

6. Irriteras av kliande bett :

Gnid lite tandkräm mot utslaget, det minskar klådan.

7. Har hånglat men en skäggstubbig kille och är röd runt munnen :

På med lotion eller vaselin, något snällt och mjukgörande hjälper dej.

8. Bränner dig på spisen:

Mosa lite färsk papaya och smeta på. Det sägs hjälpa läkningsprocessen eftersom papaya inehåller enzymer som liknar kroppens egna. Att sänka värmen i vävnaden genom att spola med först kallt, sedan ljummet vatten, funkar förstås också bra.

9. Har halsbränna :

Sätt dej med väldigt rak rygg i några minuter, det ska få brännan att släppa snabbare.

10. Din näsa rinner:

Snorta lite ljummet vatten. Snyt dej sedan. För extra effekt kan du tillsätta lite salt i vattnet också. Att snorta saltvatten är bra även när du är täppt.

11. Slår tån :

AJ!!! vad ont det gör! Men om du snabbt rätar ut den drabbade tån och kramar den hårt med handen så gör det faktiskt lite mindre ont. Fungerar även för klämda fingrar.

12. Tycker dina tänder känns sträva:

Om du inte har en tandborste i närheten så kan du försöka att gniga bort placken genom att äta en hård grönsak eller frukt, som äpple eller morot.

13. Får håll när du springer:

Sakta ner tempot, sträck händerna över huvudet och ta några djupa andetag.

14. Har ryckningar i ögat:

Stoppaen isbit i en servett eller en plastpåse och gnid den försiktigt mot ögonlocket. Ryckandet ska lugna ner sig inom 30 sekunder.

15. Är nervös inför en dejt:

Gör något långtråkigt, som att rensa inkorgen på din mejl eller i don mobil. Långtråkiga uppgifter dämpar nämligen nervositet.

16. Har rödsprängda ögon :

Blunda och splasha lite iskallt vatten på ögonlocken. Det kommer få blodkärlen att dra ihop sig

17. Känner dej uppblåst och gasig:

Gå till badrummet,ställ dej med händerna och fötterna i golvet och rumpan i vädret och gunga fram och tillbaka till gasen letar sej ut.

18. Har ont i fötterna efter att ha gått i platta skor:

Om du inte har någon som vill ge dej fotmassage så funkar det att rulla fötterna över en tom flaska. Det sträcker ut fotvalvet, vilket får smärtan att avta.

19. Svettas om fötterna :

Om du inte vill investera i fotdeodorant, så fungerar babypulver genom att hålla fötterna torra. Pudra på fotsulorna och dra på dej ett par (RENA) strumpor.

20. Får en träflisa i fingret:

Skala en banan och placera skalet mot fingret, med fruktköttsidan inåt. Håll kvar en stund, alternativt fäst med plåster eller bandage. Enzymerna från skalet kommer hjälpa till att dra ut flisan.

21. Inte kan sluta hosta :

Låtsas att du suger på en hård karamell. Salivet som bildas kommer tillfälligt lägga sig som en skyddande hölja i halsen.

22. Har dålig andedräkt:

Illaluktande andedräkt beror ofta på uttorkning, så drick ett par glas vatten. Om det däremot beror på något du ätit så testa att knapra på lite persilja, SUPEREFFEKTIVT!

23. Ska dricka alkohol :

Ät något flottigt innan. Om du ätit ordentligt, och helst fet eller kolhydratisk mat, så tas maginnehållet upp långsammare av tunntarmarna, vilket saktar ner absorptionen av alkohol. Resultatet? Du blir mindre full. Och glöm inte att dricka vatten!

24. Misstänker urinvägsinfektion:

Drick tranbärsjuice medan du väntar på att din läkare kan träffa dej. Tranbärsjuice förpestar tillvaron för bakterierna.

25. Mår illa :

Ät eller drick något med ingefära. Ett gammalt husmorsknep mot illamående som fungerar oväntat bra.

Vill du se hela listan? Kika in HÄR

xoxo,

Vicky

Share

2 reaktion på “En Del Knäppa Hälsotips Som Fungerar

  1. Emma - På Smällen!

    Åhh vilka bra tips! Det där med när man har tät resp. rinnig näsa ska jag komma ihåg! Och babypuder tipset ska jag skicka till sambon haha!Halsbränna har jag hela tiden nu och det hjälper faktiskt att försöka räta ut sig lite, men så fort man slappnar av eller lägger sig ner så kommer det tillbaka så jag vill gärna lägga till mjölk på din lista 🙂 Mjölk är halsbrännas värsta fiende! Halsbrännan flyr på en gång 🙂

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.