Trodde Jag Skulle Få Åka In Till Sjukhuset :(

Usch vilken natt det vat fredag mot lördag. Jag var verkligen nära att åka in till akuten/sjukhuset. Det hela började egentligen redun under dagen. Vår lilla bula brukar vara ganska aktiv, inte så mycket buffande under dagen, men när jag brukar lägga mig i sängen på kvällen och speciellt efter klockan 22 på kvällenså brukar hon komma igång ordentligt. Hon brukar pressa mot höger sida så att det blir obehagligt för mig, därtill sparkar och buffar hon på och sedan kallar jag det att runt midnatt så sätter hon igång diskmaskinen för då händer det allt möjligt där inne. I fredags var hon dock ovanligt lugn under dagen, knappt någon buff eller spark och likadant på kvällen, rent ut sagt nada. Någon väldigt lätt buff/spark typ 2-3 gånger så var det bra. Och sen när jag skulle lägga mig efter midnatt så var det fortfarande tyst.

Så jag gjorde vad jag gör som alltid får henne irriterad och börja sparka, jag lägger mig på höger sida och ännu mer magen än på sidan, då kommer det alltid ordentliga sparkar i protest mot att jag trycker ihop hennes space. Men det kom typ ingenting, en eller två superlätta buffar, som jag inte ens var säker på om det var mitt önsketänkande eller ej. Och jag blev bara mer och mer orlig, men försökte såklart lugna ner mig själv med att hon bara är trött och att jag faktiskt känner henne…lite… eller gör jag det? önsketänkande?

Jag var så himla trött, men stressade upp mig mer och mer, jag vill absolut inte bli den där hispiga mamman som åker in och blir galen stup i kvarten för ”inget”. Ja, det är bättre att vara safe than sorry, men jag vill verkligen inte det. Jag tror inte den stressen som man utsätter sig själv och babyn för i dessa lägen och så ofta är nyttig.

Så jag bestämde mig för att sova, lättare sagt än gjort, jag tor jag vaknade minst 1 gång i timmen och försökte känna något, vet inte om jag kände några minibuffar, men det var en hemsk natt. När jag efter många om och men vaknade upp strax innan 7 så buffade hon lite och jag kände mig såklart lite mer ok, fortsatte sova i knappa 2h till… men även när jag gick upp så var hon väldigt lugn (men som sagt hon brukar vara ganska lugn under dagen). Jag försökte hålla mig lugn och var iaf tillfreds med det lilla hon gav mig, men tänkte att lite senare mot kvällen om det inte blir bättre så ska jag iaf ringa in och se vad de säger. Men hon började bli normal ju längre efter 16 klockan blev, dvs normalt många och hårdare sparkar/buffar lite då och då och nu under sena kvällen är hon tillbaka på sitt vanliga humör (nästan). Så jag antar att hon kommer försöka bestämma min sovposition i natt igen 😉

Vet itne om hennes ”inaktivitet” berodde på att hon dagen/kvällen/natten innan var helt galen. Så galen att mitt i natten sparkade hon så mycket att hon faktiskt väckte mig och p.g.a. detta var trött i fredags?

Men iaf, jag har hellre att min bebbe väcker mig och jag slipper oroa mig än att jag inte sover hela natten för att jag stressar sönder istället. Någon av er som upplevt samma? Jag är i slutet av vecka 24.

När jag berättade för E, så sa han till mig att sluta vara inne på mycket på gravid-grupperna på FB för att de får ig paranoida av allt möjligt. Skrev ju ett inlägg om det för någon dag sedan. Och lite rätt har han ju. Jag tror att ju mer ”dåligt” vi läser ju mer hamnar det i våra huvuden och vi tenderar att gå till det dåliga utan att egentliga skäl finns.

Önskar er alla en fin söndag!

xoxo,

Vicky

Share

3 reaktion på “Trodde Jag Skulle Få Åka In Till Sjukhuset :(

 1. Evanessè

  Sådant är allt otrevligt – men man SKA ta minskade fosterrörelser på allvar. Jag vet inte vilken vecka du är i, men efter v27 eller något sådant bör man känna dem ganska många gånger om dagen. Man lär sig också sitt eget barns mönster.

  Skönt att det slutade bra 🙂

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   glömde skriva ut att jag är i vecka 24. läst att babyn inte måste vara dagligt aktiv innan v28 så det speade in lite roll också 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.