Mer Eller Mindre Hårig Under Graviditeten?

Jag har hört väldigt mycket om hur hårväxten påverkas när man blir gravid. Hur rent ut sagt man börjar odla en massa hår på hela kroppen, som om det var en knapp man tryckte på och ju mer bebis växer ju snabbare kommer hårväxten på kroppen.

Jag vaxar i normala fall mina vader, brasiliansk och armhålor på Dermapeel och tänkte att nu kommer jag väl typ bli veckostammis hos Emilia för jag hatar verkligen hår och jag såg verkligen inte fram emot denna ökade hårväxt, speciellt då jag i vanliga fall har en väldigt liten/sakta hårväxt. Mina vader behöver vi t.ex bara vaxa varannan gång (d.v.s ca 1 gång per 1,5-2 månader), mina hårsstrån är nämligen mestadels genomskinliga och växer väldigt sakta frän början och efter flera års vaxning så är det ännu mindre.

Vad hände nu när min graviditet kom? Jo, hör och häpna, min hårväxt har blivit ännu sämre! Nu vaxar min vaderna var 3:e besök och då finns det nästan för lite att ta.

Hårväxten på huvudet dock har också avtagit, mitt hår växer annars i en racerfart och det har gått mer sakta nu än innan.

Den enda öknng jag fått är att min magen har fått en massa hår. Eller hår är fel att säga, fjun, genomskinliga, supertunna hårstån som ligger som en liten hinner från bh-kansten ner över hela magen. Väldigt svårt att ta foto på, men jag försökte 🙂

13835898_10155101288559129_89428546_o13835660_10155101122884129_603058190_oHur ser er hårväxt ut? Har ni fått mer eller mindre under graviditeten?

Har även fått vissa frågor, men även läst kommentarer om varför jag vaxar mig, eller varför man ens ska orka raka sig där nere när man är gravid? Även om man efter ett tag inte ser vad som händer där nere så känner man det och sen har man en partner, så varför ska man itne sköta sin hygien kan jag tycka? Samtidigt så är det en liten vardagslyx att unna sig, att känna sig ren och lets face it, kroppen rensar ut så mycket under graviditeten så finns det väl inget bättre än att vara så clean som möjligt så man känner sig bekvämare och renare?! Men alla är vi olika.

xoxo,

Vicky

Share

2 reaktion på “Mer Eller Mindre Hårig Under Graviditeten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.