Läkarna Hade Helt Fel

God Morgon! Känns så konstigt att säga det då det snarare känns som om klockan är en bra bit efter lunch. Blir ju ganska tidiga morgnar nu, inte p.g.a. Elle egentligen, utan för att tiderna här på sjukhuset är lite annorlunda och det händer mycket mer här, ett annat tidsschema som gäller och sen har man ju lite värk som också lägger dygnsrytmen lite på sniskan. Men iaf, över till min rubrik.

Blev ju först försökt till att bli uppskrämd över att Elle skulle vara jätteliten i magen, att SF måttet var så litet och sedan efter tester att hon skulle vara en liten bebis när hon kom ut. Runt 3-3,1kg om vi skulle gått till BF och snarare 2,7-2,8 vid mitt planerade kejsarsnitt. När förlossningsläkaren tittade på min livmoder medan vi diskuterade snittet så gissade hon på en bebis på runt 3kg, men vi får se sa hon.

Och så kom lilla Elle, precis som förutsagt så hade jag jättemycket fostervatten, men läkarna hade helt fel, en massa fosterfett runtom henne och hon föddes med en vikt på 3680g, så ingen liten bebis här inte. ‘redan när jag höll i henne första gången, innan vi visste vikten så sa jag till barnmorskan “är hon så liten?” för jag kände själv inte alls känslan av “Gud vad liten hon är”. Tyckte snarare det kändes som om hon var en större bebis. Barnmorskan sa: “nej det tycker jag inte, skulle gissa på runt 3,5-3,6kg” – riktigt bra gissning då hon som sagt vägde 3680g vår lilla prinsessa. Så det där med den uppskattade vikten via läkarna känns ju verkligen som de är ute och snurrar, hört en massa helt galna gissningar snarare än vikter som varit nära slutresultatet.

Sen kan det dock också vara så att Elle har lagt på sig en massa de senaste veckorna, för min mage har verkligen exploderat…hehe..

xoxo,

Vicky

Share

3 reaktion på “Läkarna Hade Helt Fel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.