Kejsarsnittsamtal med Läkare Idag

Ska om en dryg timme iväg på sista (hoppas jag) samtalet med en speciallistläkare på sjukhuset gällande att få ett kejsarsnitt beviljat. Låter kanske lite drygt att säga att det är sista efter att jag bara haft ett samtal emd specialistbarnmorska på sjukhuset som direkt remitterade mig till en läkare och inga andra samtal, men för mig känns det som “ahh, ännu ett samtal”. Jag är ju så pass klar på min sak och mina tankar. En vaginal födsel finns inte i mitt periferie, så ja för mig känns det som “ahh, ännu ett samtal”. Denna gång känns det dock som om det kan leda någonvart då det är läkaren som jag kommer att träffa som kan ta beslutet.

Specialistbarnmorskan vid första samtalet fungerar mer som en information och “terapeut” som typ skriver ner hur man tänker och sedan bestämmer hur man ska gå vidare, d.vs. om det är en kurator man ska få träffa för att diskutera vidare, eller som i mitt fall att hon insåg att det inte fanns något att diskutera och reda ut, utan att det var en läkare jag skulle få komma till direkt.

Jag hoppas att när jag kommer tillbaka senare idag att jag kan ge er positiva besked och en beskrivning på hur det går till när man träffar läkaren. En utförlig beskrivning på besöket hos specialistbarnmorskan kan ni läsa HÄR

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.