Jag Har Fått Mitt Kejsarsnitt-Samtal Inbokat

Ja, något ni kanske itne visste om mig och denna graviditet, förutom att jag absolut inte vill amma, så är kejsarsnitt det enda som är aktuellt för mig och enda sättet att få det i Sverige är ju att gå på ett eller flera sk terapi och utredningssamtal på sjukhuset. Jag har ingen medicinsk bakgrund till kejsarsnitt utan det är bara så enkelt i mitt fall att jag aldrig har velat föda vaginalt. T.o.m. när jag gick i grundskolan och sk sa att jag inte skulle ha barn, så sa jag redan då att om jag skulle så skulle det bara vara via kejsarsnitt.

Varför? För att jag inte vill. För mig personligen så är det inte något jag vill att min kropp eller jag själv ska gå igenom, för mig är det inte naturligt, snarare tvärt om. För mig handlar det inte om en diskusion jag är blixtklar över att kejsarsnitt är det enda jag kommer gå med på.

Sedan finns det lite övriga själ som styrker min inställning, men det kan jag berätta om i ett annat inlägg. Min barnmorska var iaf orolig för när vi skickade in min remiss så fick jag skriftligt tillbaka att det skulle ta 2-3 månader tills jag blev kallad och då visste vi att just utredningsenheten har stängt under nästan 3 månader under sommaren.  Vilket skulle innebära att jag inte skulle bli kallad förrän vår baby flicka skulle vara född…

Men nu fick jag ett samtal i veckan och jag har fått tid till den 31:a maj för utredningssamtal. Är jag nervös? Nej. Varför? Därför att jag är så klar över vad jag vill. Jag är alltså så långt gången att skulle de “bråka” så komme rjag bara att boka ett snitt i Tyskland istället. Jag har alltså redan kollat upp allt. Självklart vill jag föda här hemma, men får jag inte som jag vill så får vi gå på Plan B. Jag anser därtill att det är ganska galet att man inte alltid får som man vill i Sverige, det är min kropp och jag borde som kvinna själv få bestämma vilken form av födsel som jag vill gå igenom och inte någon läkare, eller vem det nu än är som tar dessa beslut, som inte känner mig eller har något med mitt liv att göra.

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.