Fick Jag Mitt Kejsarsnitt Beviljat Idag???

Förutom de fosterdiagnostik testerna som vi gjorde idag, där allt såg bra ut, men där vi fick svart på vitt att Elle är en liten bebis. Eller liten och liten, liten enligt svenska mått mätt, helt normal enligt mig själv. Just nu sägs hon väga 2286g och på BF dagen 15:e Augusti beräknades henens vikt bli 3100-3200g, vilket enligt mig är helt lagom för en bebis. Är inget fan av megabebisarna som förutspråkas här i Sverige med vikter på bra bitar över 4000g, men det har jag nämnt sedan innan.

Men nu var det inte det som jag skulle skriva om utan om jag fick mitt kejsarsnitt beviljat eller ej… Och det blev ett JA 😀 Senare än jag velat, men vi är ju redan så långt gågna att det var väldigt svårt att få några tider, så läkaren sa faktiskt att det var en bättre tid än han hade förväntat sig, men även att han tyckte att det var i senaste laget för en förstföderska. Den 8:e Augusti senast kommer vår lilla bula ut 🙂 Blir alltså i vecka 38+6. Personligen tror jag dock att hon kommer vilja kika ut redan mot slutet av Juli, men det är bara vad min magkänsla säger.

Jag ska alldeles strax även posta mitt inlägg somjag skrev om första mötet gällande KS med denna läkaren, som jag sparat i utkast och inte ville publicera innan jag hade fått ett Ja och ett fast datum, och sedan ska jag såklart även skriva mer ingående om dagens besök och samtal, kriteriera som nämndes och lite mer varför läkaren sa att jag får ett KS beviljat.

xoxo,

Vicky

Share

3 reaktion på “Fick Jag Mitt Kejsarsnitt Beviljat Idag???

 1. Agnes

  Hej!
  Babys på 4 kg är inget som förespråkas i Sverige, det är mammor som väger mer idag och äter annan mat än förr som föder större barn, barn som föds blir bara tyngre och tyngre. Är du själv stor eller pappan stor blir barnen ofta stora! Tyvärr är barn stora idag för att många är överviktiga och alltså inget man förespråkar!
  Jag är liten och båda mina barn har vägt under normalvikt som förr va ca 3 kilo och idag ligger mellan 4-5 kilo, 2,8 och 3,2 har de vägt och var typ minst på BB!
  Hade också planerat kejsarsnitt första gången men babyn kom innan och av sig själv på 25 min utan några som helst problem eller komplikationer och jag studsade hem och upp snabbt, mitt andra födde jag normalt efter min första fantastiska förlossning!
  Lycka till!
  Kram
  Agnes

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   Vet faktiskt inte riktigt, men blir “rädd” när blivande mammor i FB-grupper nästan är hysteriska för att BM påpekat hur små deras bebisar kommer vara när de föds och uppskattar då en födelsevikt på under 3,5kg vilket jag tycker är galet.

   Ja detdär med förlossning är säkerligen individuellt 🙂 får man till en bra så är det säkert jätteskönt och mysigt 🙂
   Personligen tycker jag där är alldeles för mycket faktorer som talar emot en enkel förlossning och eftereffekter när det kommer till vaginalt, där tycker jag att ett Ks är mycket mer enkelt oc rakt på vad som kan ske osv 🙂

   kram

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.