De Sista 2 HelvetesMånaderna

13514286_10155001092889129_1221811770_nJag har inte haft så mycket att klaga på under min graviditet. Ja förutom att jag inte tycker om att vara gravid. Att jag har haft megamigrän och varit trött, men annars så har min graviditet varit typ problemfri. Jag har sett en he del quotes och bilder om de sista 2 månaderna och tänkt att folk överdriver. Så stor skillnad kan det väl inte vara och så jobbigt? Speciellt inte om det hitintills varit ganska ok.

Shi fick jag. Som om det kom på beställning när det exakt är 8veckor kvar till BF. Nej, jag har inte fått foglossning eller så. Men från en dag till en annan var det som om hela min värld ändrades. Vi kan börja med ett enormt ryggont. Inte hela tiden, men är jag mycket på benen eller prommenderar/går längre sträckor så håller jag på att dö av smärta i ländryggen på kvällen. Vi pratat alltså smärta där det är svårt att vara utan värktabletter.

Fakta: Bebisen är alltså nu så pass tung att det är väldigt svårt för ryggmusklaturen att klara av, och därför får man så ont. Man ska ligga ner så mycket och så ofta man får möjlighet för att låta ryggen vila och gärna ha fötterna högt.

Bebisen börjar nu så saktaligen inta “birth position”. d.v.s. med huvudet ner, hon har fortfarande lite plats kvar att snurrar runt, men oftare och oftare så ligger hon med huvudet där nere och vissa bebisar fixerar sig där nere redan nu inför födseln. Vad detta innebär är först och främst KISSA. Känns som jag måste kissa hela tiden. Typ som en urinvägsinfektion, fast utan “the burning sensation”. Beror på att hon nu är så pass stor och även ligge roch trycker på min urinblåsa hela tiden. Och så sätter man sig på toaletten och så kommer det 2 droppar… Samma sak under natten, från att ha behövt gå upp 1 gång, så är det nu 3-4 gånger per natt vilket tyvärr stör nattsömnen avsevärt :/Nästa sak som hände är vatten. woop sa det så var det nästan 3kg extra på vågen på 2 veckor… och magpartiet har blivit mycket större vilket har resulterat i att det nu är svårt att knäppa något. Även om min mage är förhållandevis liten, så har den liksom blivit större upptill och det sk hålet/inbuktningen under brösten är nu typ som en uppfylld ballong. Därtill då vattensamling. Jag tror att de där extrakilon just beror på vatten som kroppen har behållit, då jag inte direkt har blivit större någonstans. baby babybump pineapple fruit 33 weeks vecka

Fötterna svullnar, Har inte haft det minsta problem med detta, men nu i vecka 33 kom det som på beställning. Loafers som varit stora innan, är nu ok på morgonen, men sätter jag på mig de senare under dagen så trycker de.xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.