Skriv Bättre Rubriker -> Få Fler Läsare

Att rubriker är superviktigt vet väl de flesta. Speciellt inom bloggvärlden. Har du en bra rubrik så kan du locka nya läsare att ta en titt på din blogg, och kanske förhoppningsvis stanna för att de gillar vad de ser. Se dock upp med att ha rubriker som lurar läsaren, allt handlar om en balans och du vill inte heller att personen som går in blir besviken för att de inte ”får vad rubriken lovar”.

Mattias Eriksson är nyhteschef på Metro och ger sina bästa tips för bra rubriker:

Håll dig kort. Det ska snabbt locka till läsning. Dessutom är det viktigt att rubriken blir begriplig när den hamnar på topplistor på olika bloggportaler. På metrobloggens listor klipps rubrikerna av om de är för långa. Försök använda som mest 40 tecken eller 5 ord, gärna ännu kortare.

Använd signalord. Det finns vissa saker som alltid väcker intresse. Sex och mode en enkel väg till många klick.

Locka in läsaren:  ”Kolla in Britneys nya scenkläder” är bättre än ”Britney är så bra”. Det vill säga: Har du bilder på kläderna, berätta det för läsaren redan i rubriken. Andra sätt är att skriva ”Bilder: (och sedan rubriken)” eller ”Video: (rubrik)”.

Var kryptisk ibland. Som omväxling kan det vara bra att vara kryptisk: ”Han ligger bakom skandalen” är bättre än ”Skandalen nystas upp”.

Sist men absolut viktigast: LJUG ALDRIG! Du kan få många klick eller läsning med en spektakulär rubrik – men folk kommer inte att klicka mer på bloggen  igen.

3 Rubrikexempel:

Dålig: I dag var jag på stan och handlade
Bra: Shoppingrundans resultat (bilder)

Dålig: Så har ännu en dag passerat i mitt liv
Bra: Därför var den här dagen inget speciell

Dålig: Melodifestival i kväll
Bra: Så Melodifestivalladdar jag

xoxo,

Vicky

Share

3 reaktion på “Skriv Bättre Rubriker -> Få Fler Läsare

  1. Therése S

    Man glömmer lätt hur viktigt det är med rubriker. Jag är en av dem måste jag erkänna. Jag har så mycket på min blogglista som jag MÅSTE ta tag i att ändra och göra om. Nu ska jag bara finna tiden för det.
    Kram.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.