Företag Som Tror Influencers Är Dumma

Jag skrev för inte så länge sedan om företag som lurar influencers och nämnde bl.a. ett företag som jag tycker ligger i toppen på denna listan då det är ett enormt företag som finns både i Sverige, Europa, USA och resten av världen. Sedan dess har jag fått reda på ännu mer fakta som jag faktiskt inte själv visste om när det gäller samarbeten och att ge ut rabattkoder, men tänkte ta mer om detta i ett annat inlägg och med ett riktigt proffs på detta ämne.

Idag fick jag ett mail (eller första mailet fick jag egentligen för några dagar sedan) från ett företag som slår alla andra, jag skulle t.o.m. vilja kalla det en scam. Det handlade om ett samarbete som de ville ha ut i bloggen, ett sponsrat inlägg, samt att de ville köpa annonsplats i form av en banner i sidan på min blogg (dvs deras klickbara banner skulle ligga precis under min presentation till höger här i bloggen).

Imorse fanns deras förslag i min mail, och jag visste inte ens om jag skulle ta det seriöst. Det är en amerikansk skosida med skor som kostar mellan 50-100$ (ca 450-900kr). Deras marketing manager (d.v.s. inte någon de betalar en minimilön från ett rysktspråkigt land) utan deras egen USA-anställd marketing manager erbjöd 18$ (ca 150kr) för att JAG själv skulle skriva ett sponsrat inlägg, SEO-anpassat med både nyckelord och länkar och därtill skulle jag sätta in en banner i sidan på min blogg som skulle ligga på hemsidan! Detta skulle därtill bli betalt med Paypal (då ryker ännu dryga 3% av summan i avgifter). Därefter skulle jag då betala skatt på det i Sverige.

Och om samarbetet skulle gå bra så kunde de tänka sig att skicka ut skor för vidare samarbeten (utan ersättning). Vilket skulle innebära att eftersom de dels kommer från USA så skulle jag eventuellt behöva betala tullavgift på de och därefter skatta för skorna jag mottagit, så jag skulle BETALA för att göra reklam för de. Skandalöst.

Ännu en gång uppmanar jag er alla att tänka er för innan ni ingår samarbeten och ta betalt för ert arbete och reklamen ni gör, självklart kan man inte ta hur mycket som helst om man har en väldigt liten och ny blogg.

xoxo,

Vicky

Share

2 reaktion på “Företag Som Tror Influencers Är Dumma

    1. Vicktoria Inläggsförfattare

      ja, jag tyckte också det, jag klagade på 30$ för en färdig post att publicera, mend ett var verkligen all way under everything.

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.