Företag som ska Luras och Utnyttjar Influencers

Finns det något som jag blir riktigt arg på förutom de “vanliga” av livets orättvisor, så är det när “man sparkar på någon som redan ligger”. Nu kanske jag drar den tolkningen lite annorlunda vid detta tillfälle och itne så ordagrant, men vad jag menar är stora företag som försöker utnyttja “mindre” bloggare och influencers.

Först måste jag nämna Twistshake. Ja, jag var själv ambassadör för de innan, men efter att ha tänkt på vad de egentligen kräver och ger, så blev jag lite förbannad och besviken när det nu kommer till ett sådant multimiljon företag som Twistshake alltså är. För er som inte är gravida/har barn och inte vet hur Twistshake fungerar så, är det enligt mig ett av de största “bedragarna” inom social medier. Med jämna mellanrum så får man välja en flaska, nappar eller tallrick som man vill ha hemskickat, värde runt 100kr +/- 20kr. För detta vill de att man postar minst ett inlägg på IG eller i bloggen där man har med minst en av deras produkter i bild, man nämner att den kommer från TS och man ger sina läsare en kod på minst 20% rabatt (vilket automatiskt om vi tittar på värdet av produkten man får också sjunker 20-30kr, då det alltid går att hitta koder för minst 20% rabatt online). Och typ varannan gång så vill de att man håller i en tävling för sina följare, när man håller en tävling så ska man posta 2!!! inlägg  och detta får man då inget för, utan en vinnare får en flaska hemskickad till sig.

Ni kanske undrar vad som händer med rabattkoderna, om folk handlar mycket så kanske man kan tjäna en bra slant…HAHA.. not at Twistshake, som “ambassadör” får man ingeting från sina sales (elelr ens veta hur många de är), utan alla pengar går rakt ner i deras fickor.

Så i stora drag får de reklam för inga pengar alls och vi får en produkt värde runt 80kr, som vi också måste skatta för, så vi betalar för att göra reklam för de. Ett multimiljon företag som Twistshake borde skämmas över att de utnyttjar så många influencers gång på gång på gång. Jag tycker personligen att influencers bör och bojkotta företaget även uppmärksamma deras lurendrejerier. Därtill vill jag dock tillägga att de har riktigt bra flaskor och produker. Jag hade själv TS flaskor till Elle innan jag blev ambassadör för de, så deras produkter är det absolut inget fel på, utand et är deras tillvägagångsätt.

Nummer två är spel och betting bolag och siter som erbjuder helt skandalösa summor för sponsrade inlägg. Jag får flera gånger i veckan mail där allt mellan 15-30€ erbjuds för ett inlägg som ska upp på bloggen. Dessa siter tjänar miljonbelopp, men har mage att vilja ha reklam, som ska stanna på siten så länge den finns kvar (och detta kommer att kontrolleras). Jag brukar oftast svara att jag tycker det är skandalöst vad de erbjuder och att de försöker lura mindre influencers till att göra reklam till sådana priser.

Mitt största tips till er är att veta era värden, och reklam är inte billigt, någonstans och företagen SKA betala för sig, för det är inte bara ett jobb ni lägger ner och gör för de, men de får även en “livslång” reklam online. Skäms inte för att säga ert pris och stå fast vid det. Vet ni inte vad ni ska begära så fråga en annan influencer och be om råd, men någonstans runt 300kr är något som ingen IG-influencer elelr bloggare borde posta något för.

xoxo,

Vicky

Share

3 reaktion på “Företag som ska Luras och Utnyttjar Influencers

 1. Maria

  Jag har alltid funderat på hur så många väljer att göra så mycket reklam för Twist and Shake då de verkar kräva så mycket av influencers. Hoppas att fler, som du, inser att de utnyttjar för att själva få riktigt billig reklam! 🙂

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   ja det är verkligen helt sjukt, men det handlar om att man tycker, why not, flaska använder jag ju och foton med flaska etc. tar jag och lägger ut på mitt barn iaf. sen är TS duktiga på att få dig att känna dig “speciell” så det är ltt att hamna där tyvärr.

   Svara
 2. Pingback: Företag Som Tror Influencers Är Dumma | Confessions of a Shopaholic | Vicktoria Murawska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.