Var Smart När Det Kommer Till Din Bil

I samarbete med bildelaronline24.se 

I förra veckan så körde jag en bekant för att hon skulle hämta sin bil på verkstan, förutom att hon fixade lacken efter att ha repat den i garaget, så köpte hon nya vinterdäck som de även bytte och jag måste säga att jag blev helt paff när jag hörde att bildäcken till hennes Volvo inklusive bytet gick på över 9000kr!!!! När det kommer till din bil, så oberoende på om du ska byta något filter, någon annan bildel eller däck så är mitt bästa tips att titta online för man får ett så pass mycket bättre pris än på verkstan. Sen kan man ta med det man fått hem och äka till verkstan för att få det bytt vilket ger ett betydligt lägre pris sammanlagt.

Bildelaronline24.se är superlätta att använda då man helt enkelt kan fylla i sitt registreringsnummer så dyker allt om din bil och motor upp vilket jag tycker är jättebra, för vem vet liksom vilken motor etc man har på sin bil?!

Gällande däck så vill jag också säga att enligt mig så är det smartaste att ha allrounddäck på bilen, däck som man kan använda året runt, så slipper man klydda med byten och däckhotell/förvaring 2 gånger per år 🙂 Vi har allrounddäck på alla våra bilar här hemma. Och ja, dessa däck är något dyrare än bara sommar-/vinterdäck, men sen behöver man ju bara ett set om 4 och inte 8st som man annars hade fått stå med.

xoxo,

Vicky

Share

2 reaktion på “Var Smart När Det Kommer Till Din Bil

 1. ida

  Gällande året runt däck. När vi köpte bil i stockholm hade bilfirman aldrig hört talas om året runt däck. Senare fick vi veta att det är bara i Skåne de används. Upplänningar måste ha riktiga vinterdäck för de har riktig vinter. Med åretruntdäck hade de åkt av banan.

  Svara
  1. Vicktoria Inläggsförfattare

   Åretrunt däck finns i hela världen W+S, allrounddäck och de flesta bilar säljs just med sådana, så konstigt att bilfirman “ej hört talas om det” för det låter väldigt okunnigt av en bilhandlare som ska vara inom branschen. Att de säger så kan dock också vara p.g.a. de förlorar pengar på åretrunt däck, det är ju dels bara ett set som behövs till en bil och sen blir det inga däckbyten, så som försäljare så är det bad business för de.

   I t.ex. Österrike kan jag förstår argummentet, men inte i Sverige där vi ändå inte får ha ordentliga dubbar på däcken, då det r förbjudet p.g.a. slitaget det gör på vägarna, så tror tyvärr bilfirman försöker “lura” er lite där.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.