Naturliga Produkter För Bättre Hud

Att ta hand om huden är en självklarhet, men vilken typ av hudvård man ska välja kan vara överväldigande eftersom det finns så många olika alternativ. Nedan listar jag fem naturliga hudvårdsprodukter som kan ge fantastiska resultat vid regelbunden användning.

Nyponfröolja

Nyponfröolja innehåller både A-vitamin och C-vitamin som hjälper huden att hålla sig ung.  Oljan har även ett rikt innehåll av Omega-3, essentiella fettsyror och bioaktiva ämnen som regenererar hudcellerna. Kraftfulla antioxidanter motverkar ålderstecken som pigmentfläckar, rynkor samt solskador. Många använder därför nyponfröolja som anti-age. Oljan är även bra för rosacea och akne. Den kan användas som den är och passar alla hudtyper, men den är extra bra för mogen hud, fet hud och problemhy. Nyponfröolja absorberas snabbt och ger fin lyster.

Nattljusolja

Nattljusolja är perfekt för att reparera skadad och torr hud. Oljan har höga halter av den essentiella fettsyran Omega 6 och GLA. Den innehåller även antioxidanter och passar därför bra som anti-age. Atopiskt eksem, akne, psoriasis, pigmentfläckar och inflammation kan behandlas med nattljusolja. Åldrande, torr hud som saknas spänst och som känns livlös brukar också få bra resultat av oljan. Det är en riktigt torr olja som absorberas mycket fort. Den känns inte kladdig på huden och har nästan en sträv konsistens. Därför bör man använda fuktkräm efter applicering av oljan.

CBD-olja

CBD-olja utvinns ur marijuana, men det kommer inte att göra dig hög eftersom den inte innehåller den psykoaktiva substansen THC. CBD har länge använts som medicin, men oljan är även utmärkt som hudvård eftersom den är antiinflammatorisk, anti-age och lugnande. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan lindra hud som är irriterad av akne, samtidigt som det minskar produktionen av talg. CBD-olja innehåller även antioxidanter som kan hjälpa till med ålderstecken på huden. Ojämn hudton, rynkor och trött hud kan därför behandlas. Det är viktigt att välja en olja som har höga halter av cannabidiol för att få bra resultat. Det finns mer information här om vad som kännetecknar en bra CBD-olja.

Hyaluronsyra

Trots namnet är hyaluronsyra inte en syra. Det är en sockermolekyl som tillverkas naturligt av vår kropp. Den är vattenbindande och hjälper till att reglera fukt, matthet, känslighet, textur och hudton. Hyaluronsyra ser med andra ord till att huden håller sig fyllig, elastisk och återfuktad. Alla producerar hyaluronsyra, men med åldern producerar vi mindre mängder. Om du vill bevara din ungdomliga hy kan det därför vara bra att lägga till ämnet i din hudvårdsrutin. Det finns flera olika produkter som innehåller hyaluronsyra, men tänk på att ämnet inte går in i huden. Den lägger sig istället som en skyddande hinna ovanpå huden. Eftersom den drar till sig fukt ska man exfoliera ansiktet innan applicering.

Retinol

Retinol är en dokumenterat effektiv ingrediens i hudvård som passar utmärkt för mogen hud. Det är en av de allra mest populära ingredienserna när det kommer till anti-age. Ämnet är en form av A-vitamin och har utjämnande, återuppbyggande egenskaper. Den låter cellerna kommunicera med varandra och molekylerna är dessutom extremt små. Ingrediensen kan därmed penetrera det yttre skiktet av huden och nå det mellersta hudlagret.  Det ger en bättre effekt jämfört med hudprodukter som enbart arbetar på hudytan. A-vitamin är dessutom en kraftfull antioxidant och motverkar att fria radikaler bildas. Hudens kollagen- och elastinproduktion repareras även samtidigt som hudens talgproduktion regleras och dämpas. Pigmenteringar och andra solskador kan reduceras genom att cellförnyelsen ökar. När retinol absorberas av huden och bryts ner omvandlas den till vitamin A-syra, en förening som direkt kan påverka hudcellers beteende. Det finns flera hudvårdsprodukter som innehåller retinol.

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.