Vi Samsover Med Elle

När Elle var väldigt liten så sov hon i sitt babynest med oss, eller bredvid mig i sängen. E ville flera gånger lägga henne i hennes mosekorg, men jag fick typ panik, separationsångest trots att hon sov hela nätterna för oss. När hon blev ett par månader så fick hon dock börja sova i egen säng, i vårt rum. Men sedan ca 2 månader tillbaka så sover hon i vår säng, mellan oss. Sommaren här nere i Turkiet har inte direkt varit snäll i år, över 40 grader under nätterna har gjort att antingen så har vi fått ha på AC:n hela natten, men oftast så stänger vi av den, sen vaknar vi av att det blir för varmt och sätter igång den igen. P.g.a. värmen och den torra luften som en AC ger så har Elle vaknat allt mellan 3-6 gånger varje natt och då måste vi ge henne dricka innan hon somnar igen. Trots att det tar mindre än en minut så har det inneburit att man får gå ur sängen stå över hennes säng och böja sig ner medan man ger henne flaskan. En gång OK, kanske 2 gånger, men flera gånger per natt så blir man galen och så trött av att få sin sömn störd hela tiden. Samtidigt så om vi inte har varit tillräckligt snabba att ge henne flaskan när det händer tidigt på morgonen så vaknar hon och vill inte sova, typ 6.30…

Detta har gjort att vi sedan 2 månader tillbaka, eller kanske lite mer samsover med henne i vår säng. Det tar 2 sekunder att ge henne dricka, sen sover hon igen och fördelen här är också att hon sover fram till 8.30-9.30 så vi får fina sovmorgnar, Ibland har det faktiskt hänt att hon sovit till efter 10. Senaste veckorna har vi dock märkt att hon vaknar betydligt mindre och vi har faktiskt lagt henne i hennes egna säng några gånger, men jag ger upp när hon vaknar andra gången och tar henne till vår säng då jag helt enkelt inte vill behöva gå upp.

Nu är det lite svalare här, runt 35 grder på dagarna och kvällarna ligger på 25-28 grader så vi behöver inte ha AC:n på lika mycket och det är inte lika varmt, så vi hoppas på att hon snart igen ska sova hela nätterna. Imorgon flyger vi till Sverige igen för 3 veckors tid, så ska bli intressant att se hur hon sover där, i egen spjällsäng under svala nätter.

Samsover ni med era “bebisar”? Elle är nu 13månader och 1vecka gammal

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.