Utvärdering: Barnvagn; Trille Skagen Sulky

Jag tänkte att jag skulle börja utvärdera denna barnvagn/sulky. När vår Stokke Trailz försvann efter en flygning, så fick jag supersnällt låna denna sulky till Elle som vi använde i ca 10 dagar. Innan dess hade hon aldrig suttit i något annat än vår Stokke Trailz.

Trille Skagen säljs som en perfekt resesulky. Jag tycker personligen att den är ganska snygg, men enkla, men lite coola detaljer. Jag gillar att bygeln fram ser ut som ett T och inte är fast på sidorna vilket ger barnet mer rörelsefrihet, om det t.ex. vill lägga upp fötterna ovanpå eller liknande (barn har en massa olika idéer), eller helt enkelt leka lite. “Lastkorgen” under vagnen tycker jag är riktigt bra i storlek för en sulky, och den är lätt att lägga saker i vilket med andra sulkys kan vara problematiskt. En annan fördel är att den är väldigt lätt, endast 6,7kg väger den och maxvikten för barnet i den är upp till 15kg, vilket enligt Trille motsvarar ca 3år.

Det finns 4 olika färger att välja mellan, vilket är superbra. Något jag gillade med den var att den har 2 olika ihopfällbara lägen, ett är typ halvtihopfälld, vilket passade oss utmärkt då min Porsche Cayenne har en stor baklucka, så det var ju onödigt att behöva packa ihop vagnen helt. Nästa lägen gör att vagnen blir lika liten som en reshandväska vilket är helt fab! Vagnen är lättkörd, har ett skönt handtag och fullt liggläge.

Över till de negativa bitarna då…. Elle gillade inte alls vagnen. Dels tror jag att skillnaden att komma från en vagn som Stokke Trailz till denna när det gällde komfort var jättestor, men främst för att denna sulky är så himla låg. Vad jag menar är att barnet sitter jättenära marken och från att ha suttit superhögt i Stokke så såg hon inte världen alls lika mycket. Nästa negativa är att den är väldigt komplicerad att fälla ihop, man måste trycka på 3 olika ställen samtidigt som man trycker ihop den för att få den. Vi använde den bara ihopfälld i mellanläget och ska jag vara ärligt så försökte jag få ihop den till det lilla, men jag lyckades inte…. Att både låsa fast barnet och ta loss ut selen är halvt komplicerat.

Nypriset var 2800kr, nu kan ni få den för ca 1500kr. Och ett regnskydd kan fås för så lite som 149kr, vilket är jättebilligt då det i vanliga fall för regnskydd till sulky brukar ligga på minst det dubbla.

Hade jag köpt denna vagnen? NEJ. Finns alldeles för många nackdelar med den, för mig främst hur svår den är att fälla ihop och att barnet sitter så lågt ner. Dock måste jag tillägga att min kompis som jag lånade vagnen av har den endast som resevagn till sin son och de är nöjda med den.

 

Kommer utvärdera även Stokke Trailz och Baby Jogger City Mini Zip.

xoxo,

Vicky

 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.