Blir Det Amning Denna Gång?

All denna amningshets överallt. Min syn på allt detta har inte ändrats och jag håller inte med om att bröstmjölk och amning ska vara bättre för babyn and ersättning och flaskmatning. Jag tycker fortfarande tvärtemot att flaskmatning är ett mycket bättre alternativ på så himla många punkter och jag är väldigt skeptiskt till detta att “bara mamman ska bonda med bebis”. Tycker det är lika viktigt att pappan får göra det lika mycket och endast via flaskmatning uppnår man detta.

Något som jag däremot ska testa, är att jag faktiskt har infrskaffat en bröstpump… Ja, believe it or not, skälet är dock itne bröstmjölken och jag blir väl sågad vid fotknölarna nu, men skälet är superegoistiskt. Jag vill testat att pumpa eftersom jag vill se om man verkligen rasar i vikt av att “amma” ocj ja, det är enda skälet. Som sagt så håller jag inte med om att bröstmjölk ska vara bättre än ersättning (vi kommer ge ersättning också från början), jag håller inte med om att barnen som får bröstmjölk är och håller sig mer friska, som jag nämt innan så har jag tre bekanta som födde samtidigt som mig och be ammade och födde vaginalt, vilket barn tror ni är friskast, har minst problem med sjukdomar etc. och stannade kortast på sjukhuset?!

Över till bröstmjölken och pumpningen dock. Att jag inte vill amma har inte bara med själva bröstmjölken att göra, utan jag tycker det är äckligt. Kan inte hjälpa det, men jag tycker rent ut sagt att det är ganska vidrigt och får äckelkänslor bara jag tänker på det. Jag förstår inte heller folk som ammar “in public”, skulle ja säga något eller rynka på näsan? Absolut inte, alla gör som de vill, men för mig är det ganska oförståeligt att man itne vill gå undan eller skyla sig när man gör det. Men iaf trots att jag inköpt denna dyra manick från Medela, elektrisk bröstpump så vet jag int eom jag kommer att pumpa i slutändan. Skälet till detta är att när jag tog fram pumpen hemma och skulle sätta ihop den för att helt enkelt kolla hur det är meningen att det ska fungera så fick jag världens äckelkänslor, och sådanan känslor är det sista jag vill ha med en ny bebis i världen, så vi får se om det kommer bli någon pumpning och bröstmjölk på flaska eller om jag bara helt enkelt kommer köra på Hipps ersättning från början.

För enligt mig så är det viktigaste att mamman mår bra, för då mår bebisen bra.

Amning är inte för alla och det tycker jag att folk bör respektera. Som sagt är jag en stark person och bryr mig inte vad andra säger, men självklart får jag höra både från den ena och den andra vad jag bör och inte bör göra. Min pappa tycker t.ex att jag är dum i huvudet som inte ammar “för det SKA man för barnet”, men vet du vad? Gå du och bli gravid så kan du amma din unge om det nu är så viktigt för dig.

Share

4 reaktion på “Blir Det Amning Denna Gång?

    1. Vicktoria Inläggsförfattare

      Du har så rätt, önskar fler i vårt land vore inställda på smama sätt. SPECIELLT inom vården!

      Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.