Är Barnen Mer Sjuka i Sverige?

Ni som följer mig vet att vi bott nere i Turkiet det senaste året (eller, jag aar pendlat fram och tillbaka), vår tid här lider väldigt snart mot sitt slut och då börjar man såklart tänka mer och mer på livet i Malmö och Sverige.

Min feed på facebook är täckt av alla “sjuka barn”. Känns som om allas småbarn är sjuka hela, hela tiden och en massa både vårdcentral och sjukhusbesök. Jag blir lite rädd, och undrar om barn i Sverige blir mer sjuka än i resten av världen och vad detta isf beror på?

Elle blir 18 månader snart och hon har varit sjuk 3 gånger, 4 om man måste. En gång var en förkylning i Sverige när hon var typ 3 månader, då fick vi använda både nässpray och nässug. Andra gången hade hon väldigt hög feber en natt, natten innan vi skulle flyga till Sverige så hon var riktigt febrig på flyget också och sen under första veckan i Sverige visade det sig att hon fått ROTA-viruset.

Nästa gång var också precis när vi kom till Sverige, min mammas & pappas fel, de satte på henne alldeles för lite kläder när de gick ut med henne då de tyckte det var varmt (svensk standard), men Elle var van vid 30-40 grader i Turkiet, så hon blev kall och fick snuva och hosta. Inget superallvarligt, ingen feber ens, men snuvig och hostig var hon.

Sen hade vi en natt i Turkiet då hon bara kräktes hela natten, vi vet inte varför, vi åt inget konstigt dagen innan, men stackaren bara kräktes konstant med 20min mellanrum nästan hela natten, nästa dag var hon dock pigg och kry som vanligt.

Och sista gången var nu när jag smittade henne med min förkylning och hosta här hemma i Turkiet. Så ja det har varit lite småförkylningar, men inget allvarligt (förutom ROTA-viruset). Jag har lite av en teori varför det är så, inget jag vill skriva ut just nu, och dels vill jag såklart se hur det kommer vara när vi är tillbaka i Sverige, men om det fortsätter likadant, så ska jag absolut berätta för er vad jag tror 🙂

xoxo,

Vicky

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.